"Contez pe intrarea noastră în Schengen în aprilie 2014"

105

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a afirmat că se așteaptă ca aderarea României la spațiul Schengen să aibă loc în aprilie 2014, dar țara noastră trebuie să își îndeplinească angajamentele. 

"Contez pe aderarea noastră în aprilie 2014", a afirmat Băsescu, în momentul în care a fost întrebat când va deveni România membră Schengen. 

De asemenea, întrebat dacă i se pare nedreaptă amânarea aderării României la Schengen la solicitarea Germaniei, el a răspuns negativ, adăugând că țara noastră trebuie să își îndeplinească obligațiile.

Președintele menționează că țara noastră ar fi fost deja membră Schengen dacă nu ar fi fost "puciul premierului Ponta" din iulie anul trecut. 

Totodată, el menționează că afirmațiile ministrului german de Interne privind imigrația săracilor din România și Bulgaria nu au nicio legătură cu aderarea la Schengen, care depinde numai de îndeplinirea angajamentelor asumate de cele două țări. 

"Și trebuie să ne obișnuim pe viitor cu imigrația din motive economice din România, pentru că pur și simplu diferențele între nivelul de trai sunt prea mari", evidențiază președintele. 

Întrebat despre afirmația comisarului Gunther Oettinger, că și România este o țară neguvernabilă, Băsescu a răspuns jurnaliștilor că oficialul UE "poate se crede comisar în Africa, o țară membră neputând fi neguvernabilă". 

"Sigur că avem și probleme cum este corupția, pe care am recunoscut-o dintotdeauna. Dar se pare că aceasta există și în alte țări membre", a afirmat Băsescu, făcând referire la afirmația președintelui CE, Jose Manuel Barroso, că bugetul UE ar putea fi asigurat pe șapte ani cu banii care se pierd prin corupția la nivelul Uniunii într-un singur an. 

Șeful statului a mai argumentat că România va avea din 2014 pe deplin în vigoare noile coduri penale și civile cu ajutorul cărora se va putea combate corupția mai eficient și mai repede, însă sunt unele succese concrete și în prezent: "Un fost premier condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii la șase ani, un fost ministru de finanțe la cinci ani, dar și alți politicieni condamnați". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5215 secunde