CONSULTĂRI LA COTROCENI. PNL și USR vor alegeri anticipate

Vineri, 11 Octombrie 2019
152
Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu liderii partidelor parlamentare care au răsturnat cabinetul Dăncilă în vederea desemnării unui nou premier. Pe agenda discuțiilor se va afla și tema anticipatelor. 


UPDATE: Victor Ponta nu va merge la consultările de la Cotroceni deoarece nu se află în țară.

UPDATE: Delegația USR, condusă de liderul Dan Barna, a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Barna a declarat că a luat "foarte în serios" mesajul președintelui de susținere a alegerilor anticipate.


UPDATE. "Poziția PNL este foarte clară în acest moment. Noi susținem revenirea la popor. Suntem pentru alegerile anticipate. În cazul în care nu va fi posibil, în care președintele ne va solicita suntem pregătiți să ne asumăm guvernarea în jurul PNL", a declarat Orban, după consultările de la Cotroceni.


***
Consultările încep la ora 11.00, primii fiind reprezentanți PNL. Președintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care i-a invitat la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Programul consultărilor va fi următorul:

Ora 11:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 11:30 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 12:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 13:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale;

Ora 14:30 – Partidul Social Democrat (PSD).


Pagina a fost generata in 0.2644 secunde