Consultări de urgență la Cotroceni. Klaus Iohannis, negocieri pentru impunerea lui Orban în fruntea noului guvern

172
Consultări de urgență la Cotroceni. Klaus Iohannis, negocieri pentru impunerea lui Orban în fruntea noului guvern - iohannis18142100-1571048713.jpg
Președintele Klaus Iohannis i-a convocat de urgență pe liderii actualei puteri la Cotroceni. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, șeful statului se întâlnește luni cu Ludovic Orban, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Eugen Tomac, dar și reprezentantul minorităților. Marți va fi o nouă rundă de discuții cu Dan Barna și Kelemen Hunor.


Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la Palatul Cotroceni pe liderii partidelor parlamentare pentru o nouă rundă de negocieri în vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze un Guvern. Luni vor merge la discuții Ludovic Orban, Victor Ponta, Eugen Tomac, Călin Popescu Tăriceanu și liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian. Marți, la Cotroceni sunt invitați Dan Barna și Kelemen Hunor. 


La finalul consultărilor, președintele Klaus Iohannis va anunța numele premierului desemnat și culoarea politică a viitorului guvern. Surse apropiate șefului statului că acesta ar urma să meargă pe varianta Ludovic Orban - prim-ministru și să pună integral guvernarea în mâinile PNL.

Consultările desfășurate vineri la Palatul Cotroceni nu au adus un consens în privința organizării alegerilor anticipate solicitate de USR, în condițiile în care, tehnic, acestea sunt foarte dificil de declanșat, dar mai ales în contextul nevoii urgente de a avea un guvern valid care să elaboreze Legea Bugetului pentru anul 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde