Consulatul General al Republicii Turcia l-a comemorat pe fondatorul Turciei moderne, Kemal Atatürk

1480
3
Aproximativ 200 de reprezentanți ai cultului musulman s-au întâlnit, ieri seară, la Biblioteca I.N. Roman din Constanța pentru a-l comemora pe fondatorul Turciei moderne, Kemal Atatürk, la 73 de ani de la moartea sa. Evenimentul organizat de Consulatul General al Turciei la Constanța a fost deschis printr-un moment de reculegere și prin intonarea atât a imnului Turciei, cât

și a imnului României. Momentul a fost precedat de o scenă emoționantă pentru toți participanții, în care un grup de elevi de gimnaziu de la școala Spectrum a depus garoafe roșii sub bustul regretatului lider al Republicii Turcia. De asemenea, alte trei eleve ale școlii au recitat un text dedicat omului politic, iar prof. Emin Emel a evocat personalitatea de lider militar și genial strateg a celui ce "a civilizat" și fondat Turcia modernă.

La rândul lor, studenții Universității "Ovidius" au intonat mai multe cântece din repertoriul preferat de Kemal Atatürk, în timp ce elevii Colegiului Național din Medgidia, ce-i poartă numele marelui lider, au prezentat un Oratoriu dedicat acestuia.

Totodată, elevii Liceului Internațional de Informatică din Constanța au recitat mai multe poezii în spiritul și tonalitatea evenimentului. La acțiune au fost prezenți mai mulți invitați speciali printre care, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Fusun Aramaz, subprefectul județului Constanța, Aidun Curt-Mola, președintele UDTR, Osman Fedbi, președintele UDTTMR, Varol Amet și deputatul Aledin Amet. O parte au susținut discursuri comemorative în care au subliniat importanța lui Atatürk pentru fondarea Turciei moderne.

Comentează știrea

ISMET
11 noiembrie 2011
COMEMORARE

UNIUNEA TURCA NU A AVUT NICIO LEGATURA CU ACEST EVENIMENT. CA DE OBICEI, ISI REVENDICA ACTIUNI PE CARE ALTII LE ORGANIZEAZA. ACTIUNEA A FOST ORGANIZATA DE CONSULATUL REPUBLICII TURCIA LA CONSTANTA. MAI MULT, CU TOATE CA SE DAU TURCI, NU PARTICIPA LA ASTFEL DE ACTIVITATI IMPORTANTE. IERI, MESAJUL LOR A FOST CITIT DE UN MEMBRU AL UNIUNII. NU TU DEPUTAT, NU TU PRESEDINTE, NU TU SECRETAR GENERAL...

Ghionul
11 noiembrie 2011
Comemorare

Consulatul a fost cel care a organizat aceasta actiune!Mai mult decat atat UDTTMR a fost prezent 100%.Incepand de la deputat,presedinte,sefi de comisii...si cei care au facut programul artistic au fost tot tatari...doar prezentatoarea a fost de la UDTR(presedinta de la cultura)Serin Turkoglu a fost prezenta si a trebuit sa faca simtita prezenta UDTR..n-ar fi prima data!E de fapt unica persoana din acea uniune..care munceste mult...pentru binele uniunii!

Haci
11 noiembrie 2011
ARTICOL PLIN DE ERORI SI GRESELI

Uniunea turca nu si a revendicat nimic. Domnita care a scris ori a nu a fost si a scris din auzite, ori a fost si atunci e grav ca desi nu au fost prezenti, ea spune ca au fost acolo vural, muftiul, osman, iusein ibram. apoi domnita draga, cantecele nu se recita si aia cu "repertoriu (repertoriuL - corect)preferat de ataturk" e de tot risul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4084 secunde