Constanța va avea Sală Polivalentă în doi ani! "Am intrat în linie dreaptă"

Vineri, 08 Mai 2020
1092
Compania Națională de Investiții anunță că, de săptămâna viitoare, încep lucrările de execuție la Sala Polivalentă din Municipiul Constanța. Obiectivul în care vor fi investiți, în total, aproape 68 de milioane de lei, ar urma să fie gata în 2022.

A trecut un an și jumătate de când Compania Națională de Investiții a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții " Sala Sport Polivalentă – 5000 locuri", au urmat "licitații contestate și para-contestate", după cum le-a descris primarul Decebal Făgădău, ca într-un final să fie semnat și contractul pentru lucrările de execuție. De asemenea, în lunile care au trecut au fost emise și autorizațiile necesare, iar vineri, Compania Națională de Investiții (instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) a anunțat că de luni, 11 mai, încep lucrările de execuție la Sala Polivalentă, care va fi ridicată în zona Badea Cârțan din municipiul Constanța.

"Noua sală de sport va avea o capacitate de 5000 de locuri, dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă și 150 locuri VIP. Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Totodată, proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului, precum cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare, dar și spații administrative. Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri", au precizat reprezentanții CNI.

La rândul său, primarul Decebal Făgădău a subliniat: "De luni, 11 mai, vor începe lucrările la Sala Polivalentă din Constanța. Este vorba despre proiectul din 2016, un proiect cu licitații, contestații, lupte și încercări de blocare pe motive juridice. Toate aceste probleme au fost depășite iar luni începe construcția Sălii Polivalente din orașul nostru. Este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local, aproximativ cinci milioane de euro, pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat și altele. Tot în această zonă va veni și bazinul de înot. Am intrat în linie dreaptă și sunt convins că în 2022 echipele noastre favorite vor avea o casă nouă, o casă de care Constanța are nevoie. Vom duce performanța la un alt nivel cu o sală modernă, o sală demnă de sportivii noștri, de rezultatele obținute de aceștia și, mai ales, de municipiul nostru".

Zona Badea Cârțan, transformată în întregime!

Investiția în viitoarea Sală Polivalentă se ridică la aproximativ 67,9 milioane de lei, iar obiectivul urmează să fie încheiat în 2022. Clădirea va avea demisol, parter și un etaj, iar suprafața totală va fi de 60.185 mp, iar cea construită de 7.400 mp. În apropierea construcției, municipalitatea va amenaja spații verzi pe aproximativ 8.700 mp și locuri de parcare pentru 620 de autoturisme.

Reamintim că, în ultimele luni, primarul Decebal Făgădău a precizat că proiectul Sălii Polivalente "bătea pasul pe loc" urmare a proceselor existente pe rolul instanțelor de judecată, prin care Asociația Clubul Sportiv Metalul revendica terenuri din zona de amplasament a viitorului obiectiv. Pagina a fost generata in 0.2968 secunde