Constanța, paralizată: șase ore de grevă a șoferilor CT Bus. "Au șantajat orașul și constănțenii!"

1367
Constanța, paralizată: șase ore de grevă a șoferilor CT Bus.

Articole recomandate

Șase ore de grevă a șoferilor de pe autobuzele CT Bus au paralizat Constanța, vineri, până după prânz. Oamenii au așteptat degeaba în stații, într-una dintre cele mai aglomerate zile din an. Protestul i-a luat prin surprindere pe toți, inclusiv autoritățile locale, care abia în jurul orei 13.20 au reușit să-i convingă pe angajați să iasă pe trasee.


Transportul în comun a fost complet blocat vineri dimineață, la Constanța, după ce șoferii din tura de zi au refuzat să scoată autobuzele pe străzi. Greva spontană a fost motivată de nemulțumirile angajaților legate de prima de Crăciun, dar și de salariile mici și condițiile dificile de lucru. Discuțiile conducerii companiei de transport CT Bus cu reprezentanții șoferilor au eșuat, la primele ore ale dimineții. Nici primarul Decebal Făgădău nu a reușit să-i convingă să renunțe la grevă. Abia la ora 13.20, autobuzele au fost scoase pe trasee, însă nemulțumirile nu au fost pe deplin tranșate. Mai mult decât atât, edilul Constanței a anunțat că va depune plângere penală împotriva șoferilor care au refuzat să muncească.


Aproximativ 128 de șoferi ai CT Bus ar putea să fie anchetați disciplinar în urma grevei spontane. "Cine nu iese la muncă nu este protejat de contractul colectiv de muncă, pentru că liderii de sindicat nu și-au asumat acest conflict. Atât de lași au fost liderii de sindicat! Doar i-au instigat! Sunt extrem de furios! Nu voi lăsa lucrurile așa. Voi depune plângere penală și voi cere răspunderea în solidar a tuturor celor care au șantajat orașul și constănțenii! Nu negociază nimeni cu mine și cu cetățenii acestui oraș de pe poziții de forță. Eu nu negociez post factum, după ce au făcut șantaj. Pentru că s-au lăsat instigați de o mână de nemernici, vor plăti cu toții", a declarat primarul Decebal Făgădău.


"Este o tentativă politică de a perturba activitatea de transport public!"
Acesta spune că șoferii CT Bus nu au de ce să fie nemulțumiți, deoarece situația angajaților s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani. "În doi ani de zile, salariul brut al unui șofer s-a dublat. Pe lângă salariu, care este de 3.200 de lei în 2019, acești oameni primesc tichete de masă, sporuri pentru ore suplimentare, de vechime, ore de noapte, de fidelitate, 31 de zile lucrătoare de concediu iar acum, de când s-au transformat în CT BUS, vor primi și tichete de vacanță de 1.450 de lei. De ce nu au protestat când lucrau pe vechile autobuze, când era plin orașul de maxi-taxi? Evident, dacă un accident se produce din cauza conducătorului auto, trebuie să răspundă. Nu înțeleg care sunt condițiile dificile pe care le reclamă. Această acțiune este o tentativă politică de a perturba activitatea de transport public. Nu vi se pare că prea miroase a sabotaj? Constănțenii cu ce sunt vinovați ca astăzi să nu poată să ajungă la serviciu când au investit aproape 100 de milioane de lei în autobuze? Cu ce a greșit orașul față de această mână de oameni care a blocat astăzi transportul public?", a mai spus edilul Constanței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5585 secunde