Forța Civică "taxează" administrația locală:

Constanța, orașul cu cea mai mare gigacalorie și cel mai scump gunoi

1992
8
Constanța, orașul cu cea mai mare gigacalorie și cel mai scump gunoi - bani13315717521359118764-1359356889.jpg
Reprezentanții Partidului Forța Civică, Filiala Județeană Constanța au reacționat, vizavi de faptul că, din ce în ce, mai mulți constănțeni se plâng că nu pot plăti factura la căldură. 

"Ne exprimăm dezacordul total față de dezinteresul vădit al administrației publice locale de a găsi soluții viabile și eficiente pentru reducerea costului gigacaloriei în municipiul Constanța. De menționat faptul că cetățenii orașului nostru sunt îngreunați în fiecare iarnă cu plata împovărătoare a agentului termic furnizat de CET prin intermediarul RADET, care are în administrație punctele termice, gigacaloria din Constanța fiind cea mai scumpă din țară", au transmis cei de la Forța Civică Constanța printr-un comunicat de presă remis redacției. 

În cadrul aceluiași document se precizează că, în multe alte orașe din România gigacaloria este la jumătate de preț față de cât plătesc constănțenii la ora actuală. 

"Deci soluții există, dar nu există decență și responsabilitate politică față de cetățenii orașului nostru. Cu toate că au existat numeroase promisiuni electorale, din partea actualului edil de a găsi soluții pentru o ,gigacalorie mai ieftină, acestea au rămas doar promisiuni fără nicio finalitate, de fapt ca multe alte promisiuni făcute de actuala guvernare USL", se mai menționează în comunicat. 

Astfel, Forța Civică Constanța atrage atenția opiniei publice asupra faptului că necesitățile elementare pentru a avea un trai decent nu reprezintă priorități pentru actuala administrație și acestea nu fac parte nici din agenda politică a guvernării USL.

"De asemenea, ne exprimăm dezacordul total în privința creșterii taxei de habitat în municipiul Constanța, acest lucru putând crea un precedent pentru mărirea ulterioară a taxelor și impozitelor. Împovărarea populației cu o gigacalorie extrem de scumpă și creșterea taxei de habitat nu reprezintă o soluție pentru suplimentarea fondurilor municipalității. 

Forța Civică Constanța susține ideea că soluția cea mai eficientă o reprezintă conștientizarea faptului că cetățeanul nu mai poate fi sursa bunăstării ilicite ale grupurilor de interese ce își găsesc existența prin contractele publice", mai spun membrii Forței Civice Constanța.

Comentează știrea

Mine
28 ianuarie 2013
Pretul Gcal

Numai vorbe ? Trebuia sa se analizeze preturile concret .De ce nu se spune care sunt preturile din alte orase ?

admirator
28 ianuarie 2013
este o falsa problema

pretul la gigacalorie si habitat. PSD a gasit solutia: ridica pretul serviciilor la cote astronomice, unde majoritatea nu mai poate plati si vine cu 'ajutoare sociale' pentru familiile cu dificultati financiare. (Create tot de ei.) In felul asta, majoritatea orasului este intretinuta din banii contribuabililor solventi, prin "pomenile" facute de primar. Evident ca ce ramine din taxe nu ajunge pentru bairamurile si proiectele megalomane din... Mamaia (?!!!). Si atunci, PSD se imprumuta la banci private, sacrificand si viitorul orasului pentru damblalele lor... Asta e politica PSD, pe care pensionarii senili si inconstienti o sprijina prin votul lor interesat. Cei de condamnat sunt tinerii care nu ies la vot, pentru a termina cu mascarada si hotia viitorului lor. Dar daca asa hotarasc ei, asa sa fie. Sa nu se plinga in viitor. Si-o fac cu mina lor ...

Dorel
28 ianuarie 2013
Pt nr.1

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/banii-mei/pretul-gigacaloriei-in-an-electoral-vezi-daca-in-orasul-tau-intretinerea-va-costa-mai-mult-decat-anul-trecut-282239.html Citeste aici si daca ai sa cauti pe google pret gigacalorie ai sa gasesti si unele titluri de genul "pretul gigacaloriei s-a dublat la Constanta" Si dupa vezi care au fost facturile la caldura anul trecut aici:http://www.gandul.info/news/lista-preturilor-la-gigacalorie-in-cele-mai-importante-60-de-orase-din-romania-9251783 Acum sa-mi spui si mie daca sunt numai vorbe!

Contactat de RL, Eugen Olteanu a ținut să precizeze că lucrează în zona ... chiar și unul care excelează în sfera sa de pregătire (Olteanu fiind doctor în ....SRI bagă la apă un "personaj fabulos" demn de filmele cu agentul 00
28 ianuarie 2013
CUM NAIBA AJUNG GUNOAIELE ASTA SA DECIDA

romanialibera.ro/.../pe-competenta-un-jurist-... - Translate this page Sep 13, 2012 – Contactat de RL, Eugen Olteanu a ținut să precizeze că lucrează în zona ... chiar și unul care excelează în sfera sa de pregătire (Olteanu fiind doctor în ....SRI bagă la apă un "personaj fabulos" demn de filmele cu agentul 007 .

degeratu
28 ianuarie 2013
prostii platesc

In urma recomandarilor tehnice,daca se inchide vana principala la bloc doar 4 ore pe zi,se poate reduce costul cu cca o treime.dar locatarii care primesc subventii nu permit acest lucru.desi afara este cald si in camere temperatuta trece de 25 de grade.Toti comentatorii de mai sus au dreptate dar cu banditul de Mazare si complicii lui pensionarii nu se poare gasi solutia care este doar una singura : sa nu se mai acorde subventiile sau sa fie gonit mazare.

Alte orase platesc 170lei nu 340 ca la noi
29 ianuarie 2013
uite raspunsul pentru tine

In constanta pretul gigacaloriei este 340 lei. In multe orase din Romania unde s-au desfiintat RADET-urile a ajuns la doar 140-170 lei gigacaloria. Cauta pe net si o sa vezi ca asa este.

Răspuns la: Pretul Gcal
Adăugat de : Mine, 28 ianuarie 2013
Numai vorbe ? Trebuia sa se analizeze preturile concret .De ce nu se spune care sunt preturile din alte orase ?
citizen
31 ianuarie 2013
RAJA e si ea f. scumpa!!

Eu stiam ca avem si cea mai scumpa Apa-Canal din tara!

mirela
2 februarie 2013
taxe

sunt foarte curioasa daca cei din campusul social platesc aceste taxe, in special taxa de habitat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3537 secunde