Constanța, AFACEREA USL

2643
12
Constanța, AFACEREA USL - usl2a-1355096612.jpg
USL a câștigat în județul Constanța toate colegiile de senator și deputat cu procentaje de peste 50%. În aceste condiții, potrivit legii electorale, în funcție de scorul obținut de partide, candidații ARD și PP-DD așteaptă numărătoarea finală pentru a afla cine ajunge, în urma redistribuirii, în Parlamentul României.

USL a câștigat detașat alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, potrivit institutelor de sondare a opiniei publice CURS, CCSB și CSOP. Conform rezultatelor CURS, USL a obținut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaților și 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obținut 56,8% din voturi la Camera Deputaților și 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianța cu 54% din voturi pentru Camera Deputaților și 55% pentru Senat. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a anunțat, după închiderea secțiilor de votare, că prezența la vot, la nivel național, la alegerile parlamentare, la ora 21.00, a fost de 41,72%.

În ceea ce privește județul Constanța, prezența la vot a fost de 45,14 % iar locuitorii județului au votat masiv cu USL, toate cele 14 colegii fiind câștigate detașat de reprezentanții Uniunii Social Liberale.

La închiderea ediției noastre, în toate colegiile din Constanța se număraseră mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Potrivit numărătorii paralele efectuate de USL Constanța, toate cele 14 colegii au fost câștigate cu rezultate de peste 50 %.

Conform surselor noastre, în cel mai disputat colegiu din județ, Colegiul 4 Senat, Mircea Banias a câștigat cu 58 %. Totodată, senatorul Nicolae Moga câștigă un nou mandat cu 61 %, Alexandru Mazăre cu 66 %, Manuela Mitrea cu 63 %, Eduard Martin cu 63 % și Cristina Dumitrache cu 58 %. De asemenea, Radu Babuș intră și el în Parlament cu un scor foarte bun de aproximativ 61 %, la fel ca și Mircea Titus Dobre care a câștigat Colegiul 7, tot cu 61 %. Câștigători sunt și Mădălin Voicu cu 57 % și Remus Cernea cu același scor de 57 %.

La rândul lui, președintele Partidului Național Liberal, Gheorghe Dragomir, a declarat că, potrivit unei numărători parele parțiale, atât el, cât și colegii săi de partid au obținut aproximativ 60% din voturile oamenilor din colegiile pe care au candidat. Astfel, Dragomir a câștigat un nou mandat pe Colegiul 1 la Camera Deputaților, Puiu Hașotti va fi în continuare reprezentantul Constanței pe Colegiul 1 la Senatul României, iar Mihai Lupu va ocupa pentru încă patru ani funcția de deputat pe Colegiul 2 la Camera Deputaților. La rândul său, liberalul Victor Manea va reprezenta Colegiul 5 la Camera Deputaților, acesta fiind ales, conform spuselor lui Dragomir, cu un procentaj de aproximativ 60%.

Întrebat cu ce gânduri începe acest mandat, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a precizat: "Încep acest mandat cu responsabilitate și preocupat de problemele oamenilor pe care îi reprezint, probleme care nu sunt puține. Sunt convins că va fi un mandat plin și îmi voi da silința să rezolv problemele pe care oamenii le-au semnalat, dar și să implementez proiecte pe care mi le-am propus".

Precizăm că rezultatele prezentate nu sunt cele oficiale, ci cele rezultate din numărătoarea paralelă efectuată de USL Constanța.

În altă ordine de idei, în aceste condiții, potrivit legii electorale, în funcție de scorul obținut de partide, candidații ARD și PP-DD așteaptă numărătoarea finală pentru a afla cine ajunge, în urma redistribuirii, în Parlamentul României. Astfel, este posibil ca ARD să obțină la Constanța un mandat de senator și două de deputat. Dacă pentru mandatul de senator lupta internă s-ar putea da între Gigi Chiru și Tănase Barde, cele două mandate de deputați ar putea reveni lui Dănuț Culețu pe Colegiul 9 și Iustin Fabian Roman pe Colegiul 6. În ceea ce privește PP-DD, și acesta ar putea obține unul sau două mandate de deputați. Rămâne de văzut cine are norocul să ajungă în Parlament.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
anti-jeg
10 decembrie 2012
Felicitari !

Jos pUSLamalele ! Ce teapa veti lua, mafiotilor !

Hanibal
10 decembrie 2012
sa comentam victoria

Sa ne limitam doar la cateva concluzii si aspecte generale.A obtinut USL o victorie ?.Credem ca nu.In vara,USL declara sus si tare ca voturile celor peste 7 milioane de romani pentru suspendarea lui Basescu sunt voturi date USL-ului.Rezultatul alegerilor arata ca din cei 7,5 milionae,au votat cu USL cca 4 milioane.Deci nu e o mare victorie,tinand cont ca este nevoie,pentru a guverna,de sprijinul majoritatii cetatenilor.Campania anti-Basescu a esuat lamentabil,demonstrand numeroase slabiciuni din partea USL.Stiind ce electorat are PSD,suntem convinsi ca atasamentul majoritatii acestuia este alcatuita din oameni care spera intr-o continuare a politicii de asistenta sociala,fapt care nemultumeste populatia activa care plateste tot felul de ajutoare sociale majoritatea nejustificate.Discursul lui Ponta a devenit subit pro european si pro american,copiind potrivit apucaturilor sale ideile si recomandarile lui Basescu adresate lui Ponta-copy.Ponta,față de UE a luat atitudinea sotului care, dat in judecata de sotie pentru maltratare si abuz,declară in fața judecatorului ca a gresit si ca daca va fi iertat,va avea fata de sotie numai dragoste si respect.Ne-am mira ca pe un cocosat sa-l poata indrepta altceva decat mormantul.Ponta a avut si o iesire belicoasa,amintind ca va folosi sabia,iesire care ne-a dus cu gandul la serialul "Suleiman Magnificul".Sa retinem un fapt grav si extreme de periculos.Marele conducator al Marei Aliante ne-a anuntat ca se va alia cu UDMR ca sa poata schimba Constitutia.Este o greseala impardonabila si iresponsabila care-l compromite din start.Toti stiu ca ungurii vor sa schimbe articolul privitor la caracterul independent,unitar si indivizibil al statului roman.Un alt rezultat va fi aprobarea de catre USL a Legii minoritatilor nationale,care prevede clar separatismul teritorial.Incheim cu constatarea ca toti liderii de partid,dupa incheierea alegerilor,au vorbit fara entuziasm si cu figure triste.Este normal."Post coitum omnia triste" (dupa actul sexual,toti barbatii sunt tristi).Fenomen interesant.Tristi ar trebui sa fim noi la gandul ca dupa ce am fost regulati de politicianistii care au guvernat pana acum,urmeaza repriza doua cu cei care vor prelua puterea.Sa asteptam definitivarea rezultatelor.Alta treaba tot n-avem decat sa comentam.Tot nu se sinchiseste nimeni de comentariile noastre.Ele folosesc doar unora care nu stiu decat sa injure.

Liviu Chilian
10 decembrie 2012
Zodia jiganismului sau vremea copil(h)otului si’a fetei popii caterisit

In numai douazecisitrei de ani – o generatie -, un pui de Tzigan (Ilici Ivanovici/Ion Iliescu), un Zsidan-bolsevic satanic(Saul Bruckner/Silviu Brucan) si un Maghar nebun(Imre Asztalosz/Virgil Magureanu), liderii burgheziei rosii satanice, militarat-securist ceausiste, au creat jiganismul; fenomen diabolic ce a dus la distrugerea Neamului Romanesc, decimarea boborului si dezumanizarea tinerei generatii. Alienarea fostilor Romani, de catre alogeni, corcituri si straini, este un fenomen unic in istoria antiomenirii – si a fost posibil pentru ca PEGRA l’a CATERISIT pe Dumnezeu din sufletul locuitorilor fostei Romanii. Iar cazul oligofrenului-infatuat ajuns prim sinistru si a muierii sale de’a doua, fiikk unui popa(nar) caterisit, este exemplul irefutabil al lucrarii lui Satan! Ce n’au reusit nouasprezece secole de vicisitudini, au reusit seCuristii-ceausisti si alogeno-corciturimea, in numai o generatie – pentru mult timp, bantustanul Rromarlania va fi terorizat de Dan Voiculescu, Gagautza Antonovescu, Radu Mazare si Lividu Dragnev; papusarii ce vor manui oligofrenimea-pontista caterisita. In acest timp in care numai oameni specializati in economie si finante, cu respect pentru producatorii de bunuri materiale, ar trebui sa fie in fruntea societatii, batranii Rromarlaniei au dat phuterea unor HOTZI psihopati-sociopati! Rromarlani-caini rabiati! Starpituri satanizate! Gnomi blestemati! Bizdici apocaliptici! Pacatul distrugerii Neamului Romanesc va fi fost pedepsit de Dumnezeu! --- Statistica spune ca sunt 1,2 milioane Maghari, 6,5% din bipezii din Nebunistan, organizati in trei haite. Vad ca UDMR ar fi obtinut 5%, PPMC – 1,5% si PCM – 1,7% - total – 8,2%. Eu nu pot sa cred ca sunt Rromarlani, oricat de innebuniti ar fi, care sa’i voteze pe Unguri. --- Bye-bye Rromarlanie! Ce trist este pentru Romani! Sa stii ca ti'ai pierdut Neamul si Tara!

admirator
10 decembrie 2012
sa asteptam

un an de guvernare... si vom vedea dupa, daca va mai vota cineva cu ei. De asta vara pina acum, au ajuns de la 7,4 milioane voturi la aprox. 4 milionae... Tineti-o tot asa!

Cititorul trist "ante coitum"
10 decembrie 2012
Bravos ,Hanibal !

Bine zis ! Este ceea ce gindim cu totii ! Dupa un an de guvernare vor dispare de pe "piata",de asta sint tristi .Sapte luni la guvernare n-au facut nimic,parca au fost in opozitie,sa-i vedem cum vor respecta minciunile sfruntate bagate pe git electoratului.In Germania s-au taiat pensiile si au inteles,nu mai vreau sa platesc ne-munca,m-am saturat,pe noi cine ne "ocroteste" ? Sau a munci este sinonim cu a fi prost ? A cersi si a sta cu mina intinsa la "salvatorii neamului" este desteptaciune ? Cine are un mesaj si pentru "noi "astia care muncim in sistemul privat si aducem banii la buget pe care onor politicienii ii transforma in pomeni pentru voturi in loc sa creeze locuri de munca si sa ajuta micii intreprinzatori.Sint teribil de trist ,ca dupa 23 de ani sintem mai rau ca pe vremea comunistilor.Nici in cele mai negre vise nu ......visam :-((((((

Răspuns la: sa comentam victoria
Adăugat de : Hanibal, 10 decembrie 2012
Sa ne limitam doar la cateva concluzii si aspecte generale.A obtinut USL o victorie ?.Credem ca nu.In vara,USL declara sus si tare ca voturile celor...
Părerologul de Constanța
10 decembrie 2012
Analiză post-coitum...electoral...

Tastam ,un comentariu mai vechi,referitor la cei trei PDL ei,ceva de genul "TREI DOAMNE SI TOTI TREI,VAI DE EI ! "... era vorba de cei trei candidati de la PDL,mascati sub alte aliante sau partide,Banias,sub masca rosie nerusinata a USl ului,de Stavrositu sub masca moavă jmecherească ( ca să nu-i spun altcumva...) a lui Dan Senzaționalicescu și de Jiji Chiru,cel cu nume de Christos,rămas pe crucea PDL ului redenumită și recolorată a ARdD ului...Toți trei pui de cuci,aruncați în cuiburi străine,conform strategiei PDL ului,aveau șanse într-un colegiu în care,datorită unei legi electorale strâmbe,alegătorii nu aveau posibilitatea să aleagă pe altcineva...decât pe aceeași pedeliști,de data aceasta,în mod paradoxal,cu șanse mult mai mari, deoarece candidau " trei în unul",sperând că alegătorul constănțean,manipulat la extrem,va alege măcar pe unul din trei...de altfel,dacă biletele erau cumpărate numai de pedeliști,și locurile ocupate tot de ei,cine ar mai fi putut ocupa "locurile",dacă nu tot ei? Continuând pseudoanaliza pe care v-o propun,tot așa cum afirmam anterior,într-un alt comentariu...alte vorbe aruncate în vânt...a câștigat Banias,sub culorile roșii-gălbui ale USL ului,el care s-a manifestat a fi primul și cel dintâi IUDĂ trădătoare a PDL ului constănțean...deoarece,a știut când să trădeze...adică la timp...nu pe ultima sută de metri ca madam Stavrositu... Or fi constănțenii ușor de manipulat,dar,inclusiv pensionarii din cohorta lui Mazăre,nu suntem a adunătură de dobitoci ,așa cum au sperat numiții " TREI DOAMNE ȘI TOȚI TREI,VAI DE NOI ȘI VAI DE EI ! "...Așadar,inclusiv "alesul", Banias,nu a primit votul constănțenilor,dimpotrivă,a fost și el boicotat,dar sistemul electoral defectuos,i-a permis să se strecoare ,pe ușa lacheilor,în viitorul Parlament...votul l-a primit DE FAPT,PSD ul constănțean !!!!! Ce nu-i clar ? !!! Dacă,în urma redistribuirilor,pe aceeași ușă pidosnică a lacheilor,se vor mai strecura și alți pedeliști spre viitorul Parlament...rămâne de văzut...Oricum,sunt convins că,în această viață,constănțenii nu vor vedea cu ochii lor vreun pedelist,oricân de mascat,de recolorat,de ascuns ,de traseist,de lacheu politic,de marionetă de partid sau cum oți vrea să-i spuneți care să intre în Parlament cu un procent de 50% și încă un pic... Sărmană opoziție constănțeană...sărman electorat...sărmană presă dobrogeană care a tot sperat...ce Doamne iartă-mă...?! Părerea mea,știu că deranjează...și mă bucur...sărman masochist...

mine
10 decembrie 2012
hai sa vedem

hai sa vedem de ce sunt in stare baietii ca atat s-au plans pana acum ca se baga bete in roate de la centru ... acum avem si guvern "d-al nostru" parlamentari si senatori "d-al nostru" avem portul la noi aeroportul , tot ce dorim .. astept o dezvoltare infloritoare a Constantei , sa vedem sosele de coasta , poduri ipmc fara numar si cate 3 containere pentru fiecare cersetor ....

geo
10 decembrie 2012
pt hanibal

Amice daca tot scriem aberatii pe aici scrie in asa fel incat sa pastrezi linia dreapta ca te cam abati, scrii ca in Germania s-a taiat din pensii si nu au comentat, cumva in Germania exista pensie de 50 - 70 E? Tot asa te intreb exista salarii de 150 E? care este salariul mediu cel real nu cel pe care guvernantii nostrii il tot dau vreo 400-500 ca astia sunt privilegiatii. Daca tot vb de alegeri 60 % , cred ca este un procent care spune totul, si daca nu era prostia cu redistribuirea voturilor infrangerea celorlalte partide era si mai crunta. Poate ca nu va fi altfel, poate nu va fi mai bine dar toti politicienii trebuie sa invete ceva din aceste alegeri, adica GATA CU FURATUL DIN BANII PUBLICI, DATI DRUMUL LA GRILA UNICA DE SALARII, REDUCETI NR DE PARLAMENTARI CA MULTI NU FAC DECAT SA DOARMA IN PARLAMENT, SI SA CHELTUIE BANI PE CHIRII PRIN BUCURESTI COTE DE BENZINA FARA COTA, TELEFOANE FACTURI IMENSE, CHELTUIELI DE TOT FELUL FARA NICI I O JENA, INVESTITII PESTE PRETUL PIETEI. INTREBARE PENTRU CE NE TREBUIE COMUNITATEA EUROPEANA??? DE CE NU CONSTRUIM AUTOSTRAZI CU COMPANIA NATIONALA , DA STIU PT CA REGII ASFALTULUI SA ISI CUMPERE NU STIU CE MASINA PRIMA VANDUTA IN ESTUL EUROPEI, DAR TOTUSI AJUNGE, HAI SA LE DAM DE LUCRU OAMENILOR SI SA LE DAM SI SALARII CA SA SE POATA BUCURA DE VIATA NU SA FIM O NATIUNE ASISTATA SOCIAL. HAI SA FACEM CEVA SI CU EVAZIUNEA FISCALA, CA, DACA IESIM PE STRADA VEDEM O GRAMADA DE MASINI FOARTE SCUMPE SI MA INTREB OARE SUNT CUMPARATE CU BANI ALBI ORI NEGRI?

sindbad
10 decembrie 2012
La al 'spelea Congres

Eeeh, domnilor acu' sa va vad...Pe cine o sa mai acuzati acum? Confruntati cu maidanezii pe strazi, cu un RATC full de mocangii si fara bani, cu toate spatiile verzi in curs de disparitie, cu lipsa investitorilor goniti de spagile cerute, lipsa joburilor ptr tineret (ma rog, badigard si la Avon...), acum aveti si plebea senila, semi-analfabeta, putorile si klingonienii, care vor vrea in continuare mocangeala ca care s-au obisnuit.Cine nu are p.c.r prin CJC si primarie, sa-si ia bilet one-way...Noi continuam cu cea mai tare statiune din Europa, borfeturi, si cozi cu ajutoare din partea UE. Al vostru Ce Gargara se poate zbengui linistit, alaturi de niste pustoaice inconstiente, dar dornice de parvenire rapida, atata timp cat are spatele asigurat.Inca o data, ....da' multi! Succesuri!!

un alegator
10 decembrie 2012
ce rușine

Țiganu Voicu și amărâtul de Cernea sunt parlamentari de Constanta? Ce rușine pentru noi toți

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3985 secunde