Consiliul Național al PNL / Susținerea președintelui Iohannis pentru un nou mandat; Orban - premier

147
Consiliul Național al PNL / Susținerea președintelui Iohannis pentru un nou mandat; Orban - premier - 5532843mediafaxfotovictorciupuli-1520767735.jpg
Consiliul Național al PNL și-a deschis duminică lucrările la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte față de cele anunțate, validarea ca propunere pentru funcția de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, și a celei de candidat la funcția de președinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaților la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul CN și-a anunțat candidatura și Viorel Cataramă.

Propunerea pentru funcția de premier a fost făcută de prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, iar cea pentru susținerea drept candidat al liberalilor la Președinție a lui Klaus Iohannis, de liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"În documentele care urmează să fie adoptate astăzi o să vedeți că scrie că urmează să construim, să creăm un nou program de guvernare, un lucru atât de așteptat de români, un program care să arate că suntem, într-adevăr, alternativa la PSD. De aceea cred că este absolut normal să solicit introducerea pe ordinea de zi a unui nou punct, și anume, să formalizăm desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la funcția de prim-ministru în persoana președintelui partidului, domnul Ludovic Orban", a declarat Iulian Dumitrescu de la tribuna Consiliului Național.

După ce secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău, a luat act de propunere, președintele PNL a cerut, la rândul său, cuvântul pentru a face o propunere.

"Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la președinția României din partea PNL se decide în Consiliul Național. După cum vedeți, după o bună perioadă de vreme, adversarii noștri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanță între PNL și președintele Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis este ales președinte al României drept candidat din partea PNL. PNL s-a angajat în parteneriat cu președintele României să pună în practică proiectele lansate în perioada candidaturii", a declarat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7117 secunde