Consiliul Național al PNL se reunește la București; președintele Klaus Iohannis participă la reuniune

188
Consiliul Național al PNL se reunește la București; președintele Klaus Iohannis participă la reuniune - 62044355-1565247313.jpg
Consiliul Național al Partidului Național Liberal se reunește, joi, la Romexpo, președintele Klaus Iohannis urmând să participe la reuniune.

La CN al liberalilor, care se va desfășura începând cu ora 16,00, vor participa peste 3.500 de membri PNL, parlamentari, primari și aleși locali.

Șeful statului participă la reuniune la invitația liderului liberalilor, Ludovic Orban. Președintele Iohannis va participa la CN al PNL începând cu ora 18,00, conform agendei sale. El va susține un discurs în fața liberalilor.

În cadrul reuniunii vor vorbi și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur.

Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea bilanțului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și PNL, precum și alegerea unui prim-vicepreședinte al liberalilor. Pentru funcția de prim-vicepreședintele Ludovic Orban l-a propus pe Rareș Bogdan.

"În cadrul Consiliului Național avem câteva puncte înscrise pe ordinea de zi. Este vorba de prezentarea rapoartelor de activitate de către Biroul Executiv, grupurile parlamentare, Liga Aleșilor Locali. Avem pe ordinea de zi finalizarea procesului de integrare a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor în PNL, prin fuziune prin absorbție. De asemenea, avem ca punct pe ordinea de zi alegerea prim-vicepreședintelui politic al PNL. Am prezentat încă de la Biroul Executiv ultim la care am discutat acest subiect - propunerea mea pentru această poziție de prim-vicepreședinte este Rareș Bogdan, propunere susținută de colegii mei din BEx și care va fi votată în cadrul Consiliului Național. Avem un punct înscris pe ordinea de zi privitor la alegerile prezidențiale, punct la care l-am invitat pe președintele României, candidatul la funcția de președinte susținut de PNL", a declarat, luni, Ludovic Orban.

Potrivit președintelui PNL, sâmbătă va începe și campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Orban spune că ținta este strângerea a două milioane de semnături. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7463 secunde