Consiliul Local Medgidia a rectificat bugetul. Investiţii masive la Spitalul Municipal

396
Consiliul Local Medgidia a rectificat bugetul. Investiţii masive la Spitalul Municipal - fondspitalmedgidia-1619630464.jpg

Articole de la același autor

Sistemul sanitar din România suferă la foarte multe capitole, astfel că este necesar ca autorităţile naţionale şi locale să se implice în dezvoltarea sa. Spitalul Municipal Medgidia va avea parte de investiţii masive pentru a ajunge la un nivel superior şi pentru a putea îngriji pacienţii la cele mai înalte standarde.

Autorităţile locale din Medgidia au anunţat o investiţie de aproape 8 milioane de euro, bani alocaţi cu ajutorul fondurilor europene. Cu această sumă se pot acoperi cheltuielile necesare pentru achiziţionarea de diferite echipamente necesare.

„Astăzi (n.r ieri), Consiliul Local Medgidia s-a întrunit în ședință de îndată, urgența fiind justificată de rectificarea bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat - Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid -19 finanțat prin POIM, Axa prioritară 9. Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel: peste 5 milioane de euro pentru achiziţie de aparatură medicală, mai exact ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie şi biochimie și hematologie;

- 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție;

- 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia. Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016. Această unitate sanitară importantă, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, a devenit rapid etalon pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți datorită condițiilor, serviciilor și dotărilor puse la dispoziție”, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Despre această investiţie a vorbit pentru „Cuget Liber” şi senatorul Remus Negoi, de la USR-PLUS Constanţa.

Acesta a explicat că investiţiile în sistemul sanitar din România vor continua pentru alte 9 spitale, printre care şi Spitalul Municipal Medgidia.

„Pentru Spitalul Municipal Medgidia sunt alocate 37,76 milioane lei, cea mai mare sumă, după cea destinată Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București.

Prin intermediul acestui proiect, va fi finanțată achiziția de echipamente, aparatură și consumabile medicale. Acest lucru va contribui la scăderea timpului de depistare precoce, de diagnosticare şi tratament, dar și la prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Fondurile vor asigura achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru un răspuns prompt al sistemului sanitar la actuala criză epidemiologică.

Unitatea sanitară din Medgidia reprezintă pentru această zonă cea mai importantă instituţie în asigurarea asistentei medicale pentru locuitorii municipiului şi ai comunelor arondate, reprezentând aproximativ 150.000 persoane, şi a devenit spital suport COVID anul trecut. Are o capacitate de 150 de locuri, iar la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pot fi trataţi 15 pacienţi. Iniţial, la ATI erau 13 paturi, însă recent a fost suplimentat numărul acestora cu încă două. Pe lângă constănţenii diagnosticaţi cu COVID-19, aici primesc tratament şi pacienţi din alte judeţe”, a declarat Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6834 secunde