Consiliul Local Cogealac, la un pas de dizolvare

1001
Opt consilieri locali din comuna Cogealac îi solicită prefectului județului Constanța, Claudiu Palaz, să dispună dizolvarea Consiliului Local pe motiv că acesta nu s-a mai reunit din data de 12 aprilie 2010. Cei opt consilieri s-au adresat ieri reprezentantului Guvernului în teritoriu, explicându-i acestuia din urmă că susțin dizolvarea de drept a Consiliului Local Cogealac în conformitate cu prevederile articolului 55, alineatul 1, lit. A din Legea
215/2001 a administrației publice locale și asta deoarece aleșii locali nu s-au mai reunit timp de două luni consecutive, în pofida faptului că au fost convocați, conform legislației în vigoare.
Prin urmare, semnatarii memoriului înaintat prefectului Palaz îi aduc acestuia din urmă la cunoștință că sunt îndeplinite prevederile legale pentru dispunerea măsurilor privind sesizarea instanței judecătorești pentru constatarea dizolvării de drept a Consiliului Local.
De remarcat este, însă, că în documentul depus ieri la Prefectura Constanța cei opt aleși locali supun atenției prefectului douăzeci și unu de puncte referitoare la o serie de acțiuni ale primarului localității, țărănistul Cati Hristu, acțiuni pe care ei le consideră "a fi îndreptate împotriva comunității locale sau care sunt suspectate de a fi fost întreprinse fără respectarea normelor legale".
Claudiu Palaz va lua o decizie în acest caz, ulterior analizei memoriului menționat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9794 secunde