Consiliul Județean nu a aprobat certificatul de urbanism pentru autostrada Cernavodă-Constanța

556
Prefectul Claudiu Palaz a convocat o nouă ședința în care s-a discutat situația planurilor parcelare ce îngreuna înaintarea lucrărilor la autostrada Cernavodă-Constanța.
Conform declarațiilor sale și ale reprezentanților CNADNR, toate problemele ce țin de planuri parcelare și exproprieri au fost soluționate, iar construcția autostrăzii poate merge mai departe.
Prefectul a ținut să precizeze că o mare parte din documentația necesară deblocării proiectului a fost obținută cu ajutorul viceprimarului Decebal Făgădau, cu care "s-a colaborat foarte bine".

Încă se așteaptă aprobarea din partea CJC

Totuși, Palaz a menționat apariția unui nou impediment, problemă care l-a luat în surprindere chiar și pe el. Așa cum s-a speculat la ședințele anterioare, Consiliul Județean Constanța întârzie cu aprobarea certificatului de urbanism.
La momentul respectiv, prefectul a declarat că nu crede că președintele CJC, Nicușor Constantinescu, se va opune construcției, "fiind o lucrare de importanță majoră", dar lipsa unui răspuns a început deja să îngrijoreze părțile implicate în proiect.
Potrivit declarațiilor constructorilor, documentele pentru obținerea acestui aviz din partea CJC au fost depuse în data de 4 iunie 2010. De la momentul predării dosarului respectiv, CJC avea un termen legal de 30 de zile în care trebuia să decidă dacă certificatul de urbanism va fi sau nu aprobat.
Un răspuns în acest sens nu a fost primit nici până acum, deși constructorii au precizat că au trimis o serie de scrisori către CJC, în care se solicita soluționarea problemei.
În această situație, în lipsa certificatului de urbanism, constructorii "nu au dreptul să facă nicio construcție permanentă".
De asemenea, absența acestui certificat afectează un alt punct sensibil în problema autostrăzii Cernavodă-Constanța: siturile arheologice. Reprezentanții CNADNR afirmă că încă există probleme la opt din cele 12 situri aflate pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, dar că speră ca acestea să fie soluționate odată ce se va obține certificatul de urbanism.
În plus, ei au precizat că, pentru descărcările arheologice de pe această porțiune, există un contract încheiat cu Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București, dar că, în perioada următoare, aceste situri vor trece în administrația Muzeului de Istorie Națională și de Arheologie Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Emil Boc rămâne premier
Pagina a fost generata in 1.4769 secunde