Consiliul Județean continuă să țină la secret proiectele privind reorganizarea instituțiilor de cultură din Constanța

1230
Consiliul Județean Constanța (CJC) întârzie până în ultima zi publicarea proiectelor care anunță reorganizarea instituțiilor de cultură constănțene.
Ieri după-amiază, CJC a reușit să afișeze pe site-ul instituției toate proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de mâine cu excepția celor șase inițiative care vizează reorganizarea instituțiilor de spectacole, a muzeelor, a așezămintelor culturale, dar și a Bibliotecii Județene "I.N. Roman" și a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Deși consilierii județeni ar fi trebuit să intre în posesia CD-ului cu proiectele de hotărâre încă de ieri după-amiază, această etapă a fost amânată pentru astăzi. "Ne-au anunțat că încă nu au terminat proiectele și mai lucrează la ele. Cel mai probabil le vom primi mâine (n.r.-astăzi)", a explicat liderul grupului PDL din CJC, Adrian Gheorghiță. "Noi avem ședință de comisie mâine dimineață (n.r. în această dimineață) de la ora 11.00. Sper să vină cu ele să le dezbatem", a precizat și democrat-liberalul Mihai Petre, membru al Comisiei de cultură.
Președintele Comisiei de cultură din CJC, social-democratul Niculae Peride, a refuzat să ofere orice fel de informații privind aceste proiecte. "Nu pot să comentez nimic până nu discut și cu ceilalți colegi din comisie", a spus scurt el.
Niculae Peride s-a eschivat și atunci când s-a văzut obligat să explice întârzierea convocării unei ședințe de comisie mai devreme. "Am spus că miercurea trecută era prea devreme, dar aceste proiecte le-am mai discutat și le mai discutăm", a încheiat el.
Reamintim că toți membrii acestei comisii de specialitate, contactați de noi, au recunoscut că nu au mai fost convocați până acum la nicio ședință și nici nu aveau cunoștință de inițiativele conducerii CJC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3605 secunde