Deputații au decis!

Consiliile locale vor putea majora impozitele pentru clădirile neîngrijite

169
1
Consiliile locale vor putea majora impozitele pentru clădirile neîngrijite - deputatiiaudecisconsiliilelocale-1441213106.jpg

Articole de la același autor

Deputații de la Comisia de buget au decis, în ședința de ieri, să reintroducă în Codul Fiscal care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 o prevedere prin care consiliile locale vor avea posibilitatea să majoreze la 500% impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite.


Ideea a pornit de la secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Dan Manolescu. Acesta a spus că este vorba de o solicitare a autorităților locale. Criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngri-jite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea consiliului local. Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale. 


Această prevedere se afla în forma trimisă de Guvern la Parlament în primă-vară, însă parlamentarii au renunțat la articol. Inițial, articolul prevedea ca taxele majorate să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017, dar Comisia de buget a decis să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Potrivit prevederii reintroduse, cetățenii vor fi obligați să își refacă fațadele caselor și să curețe terenurile intravilane. În caz contrar, riscă să plătească un impozit de cinci ori mai mare. 


Familiile defavorizate vor fi ajutate de primării să facă aceste lucrări, ajutorul fiind stabilit de consiliile locale.


Comentează știrea

ss
3 septembrie 2015
mafia

Si s-a aprobat si legea care sa scoata din casele vechi pe toti amaratii,sa poata sa puna mafia mana pe ele.Era legea de suflet a lui Mazare.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Economie : Codul Fiscal a fost aprobat în Senat
Pagina a fost generata in 0.7092 secunde