Consilierul local USR-PLUS Cristiana Popescu semnalează problemele pietonilor din Constanţa

276
Consilierul local USR-PLUS Cristiana Popescu semnalează problemele pietonilor din Constanţa - cristianapopescupietoni-1624376068.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori aglomeraţia din trafic provoacă neplăceri şoferilor, dar şi pietonilor. Consilierul local USR-PLUS, Cristiana Popescu, a semnalat pe pagina sa oficială de Facebook acest lucru şi a venit cu o explicaţie care ar putea rezolva problema.

„După cum scriam și în postarea anterioară grija față de pietoni face în multe cazuri diferența între plăcerea de a merge pe jos și folosirea mașinii personale inclusiv pentru drumuri scurte. Siguranța și confortul pentru pietoni le putem regăsi în detalii mărunte fără investiții majore, doar înțelegând nevoile oamenilor. Cazul intersecțiilor ce favorizează fluidizarea traficului în detrimentul confortului pietonilor nu este singular în orașul nostru. Să spui că un pieton poate merge 100 de metri în plus pe jos, dar că mașinile nu pot aştepta ca aceștia sa treacă în siguranță la intersecție indiferent de condițiile meteo sau vârstă acestora este cel puțin discriminatoriu, dacă nu și cinic. Discuția aceasta am purtat-o cu domnul director Vlăescu de la Confort Urban pentru proiectul bulevardului Mamaia pentru că în aceeași manieră a fost rezolvată intersecția străzii Ion Rațiu cu Bd. Mamaia. Au anulat una din trecerile de pietoni pe bulevard fără a exista motivație solidă în acest sens. Aceasta nu mai este doar abordarea vechii administrații de încurajare a mobilității alternative doar la nivel declarativ, ci și a noii administrații. Nu trebuie să inventăm noi nimic. Trebuie doar sa analizăm exemplele de bune practici ale altor orașe și să folosim ce e potrivit pentru orașul nostru”, a scris Cristiana Popescu pe pagina sa personală de Facebook.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5131 secunde