Consilierul Costin Răsăuţeanu acuză USR-PLUS de ipocrizie în privinţa parcărilor din Constanţa

786
Consilierul Costin Răsăuţeanu acuză USR-PLUS de ipocrizie în privinţa parcărilor din Constanţa - fondregulamentparcari2-1629915717.jpg
Problema regulamentului parcărilor în municipiul Constanţa este una extrem de dezbătută de către consilierii locali, dar şi de către simpli cetăţeni, unii dintre ei fiind nemulţumiţi de preţurile destul de ridicate care se impun. Consilierii locali PSD au propus amendamente în şedinţa de Consiliu Local care a avut loc în luna aprilie cu privire la acest regulament, însă consilierii USR-PLUS şi cei PNL au votat împotrivă.



Iată că la aproximativ patru luni de atunci, consilierii locali USR-PLUS recunosc, practic, că au greşit. Drept urmare, au propus şi ei, de această dată, câteva amendamente cu privire la acest regulament.

Practic, USR-PLUS s-au mai gândit şi au ajuns la concluzia că regulamentul trebuie modificat.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Constanţa, Costin Răsăuţeanu, a avut imediat o reacţie cu privire la acest lucru.

„În şedinţa Consiliului Local din aprilie grupul PSD a propus amendamente la regulamentul parcărilor. Am spus atunci că tarifele sunt exagerate şi că oamenii vor fi jecmăniți. USR si PNL au respins propunerea noastră de a îndrepta aberațiile din acel regulament. Au votat împotrivă. Acum intră din nou pe tărâmul ipocriziei. Au ajuns să spună ce spuneam noi. Ne dau din nou dreptate. Aşa s-a întâmplat şi cu abrogarea hotărârii 77/2021, dar la vot au fost împotrivă”, a spus consilierul local PSD, Costin Răsăuţeanu.

Mai mult, el a adăugat că cei de la USR-PLUS s-au răzgândit doar pentru a se mai apropia de constănţeni şi de a câştiga imagine, însă acesta este de părere că cetăţenii oraşului de la malul mării nu vor pleca urechea la ceea ce spun consilierii din USR-PLUS.

„USR-răzgândilă a votat un regulament prost discutat şi gândit nefericit zile întregi în cadrul alianței incompetente PNL-USR. Acum s-au trezit că trebuie să mai puncteze puţină ipocrizie. Înteleg că au ajuns din nou la concluzia că au votat prost şi fără cap? USR a susținut tarifele exagerate votate de ei împreună cu PNL. Un alt simulacru de imagine care nu îi mai poate păcăli pe constănţeni”, a mai spus Costin Răsăuţeanu.

Reamintim că iniţial regulamentul parcărilor a fost votat pozitiv de USR-PLUS şi PNL. În acesta se precizează că oraşul a fost împărţit pe patru zone. În zona 0 primele 30 de minute de parcare sunt gratuite, apoi tariful este de 4 lei pe oră. Se poate obţine însă un abonament lunar pentru suma de 199 de lei. În zona 1 primele 30 de minute sunt tot gratuite, iar apoi parcarea îl costă pe şofer 3 lei pe oră. Riveranii pot obține locuri de parcare de reședință în aceste zone, cu condițiile care se impun acestor parcări. În zona 2, primele 30 de minute sunt gratuite, iar tariful devine apoi 1 leu pe oră. Nu există nicio perioadă de gratuitate, plata se face 24 de ore din 24. Sunt disponibile abonamente pe 1 zi – 20 de lei, tva inclus, pe 7 zile – 100 de lei, pe 30 de zile – 150 de lei, abonamente anuale – 199 de lei. Acestea nu includ și rezervarea unui loc. Sunt disponibile și abonamente pentru riverani, cu loc de parcare rezervat. Zona 3 este cea mai importantă zonă a oraşului pentru că prezintă cele mai multe locuri de parcare. Aceasta este zona parcărilor de reşedinţă. Conform regulamentului, chiria unui loc de parcare pe an costă 514 lei.

Acest regulament ar urma să fie modificat după ce USR-PLUS va depune amendamentele pe care le are în plan. Până la această oră aceste amendamente nu au fost depuse. Cel mai probabil ele vor fi prezentate în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0337 secunde