Consilierii USR-PLUS iau apărarea asociaţiilor de proprietari. „Sunt notificări abuzive şi ilegale!”

1534
Consilierii USR-PLUS iau apărarea asociaţiilor de proprietari. „Sunt notificări abuzive şi ilegale!” - fondrazboiflorincocargeanu22copy-1623173574.jpg

Articole de la același autor

Regulamentul prin care asociaţiile de proprietari sunt obligate să amenajeze spaţii pentru depozitarea gunoaielor reciclabile şi să întreţină spaţiile verzi din apropierea imobilelor ar putea fi modificat. Consilierii USR-PLUS Constanţa consideră aceste reglementări abuzive şi vor să le elimine, prin vot, în cadrul unei noi şedinţe extraordinare, convocată vineri, 11 iunie.

La finele lunii mai, „Cuget Liber” prezenta o situaţie revoltătoare, în care asociaţiile de proprietari primiseră de la Serviciul de Gospodărire din cadrul Primăriei Constanţa o somaţie prin care aveau la dispoziţie 45 de zile pentru a amenaja spaţii unde să fie depozitate deşeurile reciclabile şi în care li se prezentau obligaţiile de a întreţine spaţiile verzi din jurul imobilelor. Autorităţile invocau, la momentul respectiv, Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 77/2021.

Reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari ne-au declarat, la momentul respectiv, că obligaţiile impuse de Primăria Constanţa sunt abuzive şi ilegale. Unii chiar au înaintat scrisori către autorităţi. Însă, consilierii locali din cadrul USR- PLUS au decis să solicite convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local al municipiului Constanţa pentru modificarea regulamentului cu pricina. „Nemulţumirile cetăţenilor vizavi de modalitatea prin care administraţia publică înţelege să se raporteze la problema gospodăririi spaţiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL nr. 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Concret, primăria a notificat asociaţiile de proprietari dând termene pentru îndeplinirea unor prevederi locale şi ale unor interpretări, toate acestea în detrimentul constănţenilor. În conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în domeniu, asociaţiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activităţile de cosire şi toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică”, a anunţat viceprimarul Florin Cocargeanu, consilier USR-PLUS.

Întreţinerea spaţiilor verzi şi amenajarea de europubele, atributele primăriei

Alături de alţi opt consilieri, acesta a introdus de urgenţă, spre aprobare modificarea unor prevederi din hotărârea respectivă, pentru a le alinia celor legale. „Dorim îndreptarea unor erori ale acestui regulament prin exonerarea asociaţiilor de proprietari de la obligaţiile nelegale în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor verzi şi a amenajării de spaţii pentru europubele sau containere speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive şi ilegale”, a transmis Florin Cocargeanu.

Şedinţa extraordinară de Consiliu Local va avea loc vineri, 11 iunie, de la ora 10.00. Aceasta se va desfăşura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferinţă şi va fi transmisă pe canalul de Youtube şi pe pagina de Facebook ale Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3178 secunde