Consilierii USR din Constanţa, revoltaţi! „Nu am fost consultați!”

1045
Consilierii USR din Constanţa, revoltaţi! „Nu am fost consultați!” - usrregulament-1642791618.jpg

Articole de la același autor

Organizaţia USR-PLUS Constanţa este revoltată de faptul că avocatul Consiliului Local Constanţa a atacat cu recurs decizia Tribunalului de a suspenda regulamentul de acces în Peninsulă, fără ca cei din USR să fie consultaţi.

În acest sens, USR Constanţa a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook prin care îşi strigă nemulţumirea.

„Situația regulamentului de acces în Peninsulă continuă să ne uimească și să ne revolte în același timp. Fără ca noi, consilierii USR Constanța, să fim consultați, avocatul Consiliului Local Constanța a atacat cu recurs decizia Tribunalului de a suspenda regulamentul. Conform Codului Administrativ, Consiliul Local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local urmărind, în primul rând, promovarea și respectarea intereselor cetățenilor. Avocatul Primăriei a acționat conform datoriei contractuale pentru a introduce recursul, însă acest lucru nu se poate face fără acordul majoritar al Consiliului Local. Astfel, am vrea să știm cine l-a împuternicit pe domnul avocat pentru a acționa în numele tuturor consilierilor locali, știut fiind faptul că acest demers nu poate fi făcut fără mandatare din partea Consiliului Local. De asemenea, suntem de părere că, atunci când nu există oportunitate iar interesul cetățeanului este servit mai bine prin neexercitarea unei căi de atac, obligația de a formula recurs nu trebuie absolutizată și dusă la extrem.

În repetate rânduri, ne-am exprimat punctul de vedere în legătură cu necesitatea modificării regulamentului din Zona Peninsulară, în așa fel încât să ajungă la o formă care să mulțumească atât riveranii, cât și operatorii economici care își desfășoară activitatea în zonă. Drept urmare, ne manifestăm în continuare dorința de a găsi o soluție procedurală pe care să o propunem partenerilor de coaliție locală, în vederea renunțării la această cale de atac”, au transmis reprezentanţii USR-PLUS Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.748 secunde