Consilierii locali se reunesc în prima ședință din acest an. Ce proiecte se vor discuta

811
Consilierii locali se reunesc în prima ședință din acest an. Ce proiecte se vor discuta - fondsedintaconsiliullocalconstan-1580243864.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat pe aleșii locali la ședința ordinară a lunii ianuarie. Întâlnirea urmează să aibă loc, joi, 30 ianuarie 2020, de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. Pe ordinea de zi, se află 51 de proiecte de interes local. 


Și dacă tot este prima ședință din an, aleșii își vor completa echipa municipală, în sensul că urmează să fie validat în funcția de consilier local liberalul Bogdan Dumitru Barață. Practic, el îl va înlocui în funcție pe Victor Constantin, care a fost exclus din PNL și astfel a pierdut și mandatul de consilier local. 


În cadrul ședinței, se va aproba rectificarea bugetului local pe anul 2019, precum și a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul trecut al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța. Și situația financiară de la data de 31 octombrie 2019 a SC Confort Urban SRL, urmare a fuziunii prin absorbție cu SC Ecosal SRL (societate absorbită), urmează să fie aprobată. 


Aleșii vor mai discuta, iar apoi vor vota favorabil sau împotrivă proiecte ce vizează vânzarea directă sau prin licitație a unor terenuri. De asemenea, urmează să stabilească valoarea tranșei tichetelor valorice acordate anumitor constănțeni pentru anul 2020. În plus, se va aproba costul mediu lunar de întreținere pentru persoanele vârstnice din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2020. 


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi face referire la stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. 


În cadrul întâlnirii, se va modifica HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța. 


Criterii noi pentru accesul la locuințele ANL 
Alte modificări vor exista și la HCL nr. 401/2019 privind adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programul ANL destinate închirierii, stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor, precum și repartizarea locuințelor pentru tineri, situate pe raza municipiului Constanța. 


În același context, urmează să fie modificată și HCL nr. 148/2019 și completată HCL nr. 49/2019 privind stabilirea nivelului chiriilor și subvenționarea acestora, ca urmare a repartizării locuințelor sociale în baza Legii nr. 114/1996, republicată, situate pe raza municipiului Constanța. 


Alte hotărâri ce urmează să fie modificate sunt HCL nr. 149/2019 și HCL nr. 48/2019 ce privesc stabilirea nivelului chiriilor și subvenționarea acestora, ca urmare a repartizării locuințelor sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari în baza OUG nr. 74/2007, situate pe raza municipiului Constanța. 
Aleșii locali ai municipiului Constanța vor mai trebui să voteze și proiectul de hotărâre privind detalierea Regulamentului local de urbanism aferent Planului Urbanistic General al municipiului Constanța. 


În plus, pe ordinea de zi se află mai multe proiecte ce fac referire la aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD).   
Astfel, este vorba despre aprobarea PUD - centru multifuncțional, Palazu Mare - Popas Cișmea, investitor SC Pet Communications SRL, PUD - construire ansamblu rezidențial, Palazu Mare - zona Complex comercial TOM, investitor SC Mobipark SRL, PUD - construire imobil locuire colectivă cu spațiu comercial la parter, bd. 1 Mai nr. 44, investitor SC Dakonis Imobiliar SRL și PUD - construire imobil locuire colectivă, bd. Tomis nr. 425 parcela 287 - lot 17, investitor SC C&D Apartaments Residence 2017 SRL. 


Totodată, se va supune votului aleșilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de al. Marathon, al. Olympia, al. Salamina și bd. Mamaia, inițiator SC Gamaro Construct SRL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4575 secunde