Consilierii locali nu au căzut la pace! Portul Tomis şi Lacul Tăbăcărie rămân proprietatea statului

1312

Articole de la același autor

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară, în cursul zilei de joi, 3 iunie, au aprobat demararea procedurilor pentru construirea unui nou spital municipal în Constanţa. Acesta va fi ridicat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, după ce terenurile care aparţineau Consiliului Judeţean Constanţa vor fi preluate de către Primăria Constanţa.

Şedinţa extraordinară a fost programată după ce şapte dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de la finele lunii trecute, care vizau patrimoniul municipiului Constanţa, nu au putut fi supuse votului, în urma boicotului consilierilor USR-PLUS, care au refuzat să participe la şedinţă. În cadrul întâlnirii de joi, 3 iunie, Dumitru Caragheorghe, reprezentantul consilierilor USR - PLUS, a anunţat încă de la început că aceştia nu vor aproba decât proiectele pe care le consideră necesare şi urgente pentru municipiul Constanţa.

Aşa se face că proiectele prin care autorităţile locale solicitau Guvernului României efectuarea demersurilor pentru trecerea Portului Tomis şi a Lacului Tăbăcărie din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanţa au fost respinse, cu 18 voturi pentru şi 9 abţineri. De asemenea, nici proiectul de hotărâre pentru trecerea unor imobile din domeniul public al statului în cel al municipiului Constanţa nu a fost aprobat, fiind vorba despre terenuri pe care se propunea amenajarea unui parc industrial care să deservească autorităţile locale. La acest proiect s-au abţinut atât consilierii USR – PLUS, cât şi cei de la PSD.

Unitate medicală cu fonduri europene, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase

Cu unanimitate de voturi a fost aprobat, însă, proiectul privind solicitarea către Consiliul Judeţean Constanţa în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii unor imobile din domeniul public al judeţului Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa. Este vorba despre două terenuri, unul de 5.186 mp și unul de 1.180 metri pătraţi, pe care primăria intenţionează să ridice un spital municipal, din fonduri europene, care să completeze activitatea Spitalului de Boli Infecţioase. De altfel, cele două terenuri se află în curtea unităţii medicale şi sunt proprietatea Consiliului Judeţean Constanţa.

„Acest proiect este unul de importanţă vitală pentru oraş şi pe care toţi constănţenii îl aşteaptă de ani de zile. Dorim ca până la sfârşitul anului să putem duce la maturitate un proiect de spital municipal care să deservească populaţia Constanţei. Este doar un prim pas, fiind urmat de alţi paşi, la fel de importanţi, care cer timp şi orice zi de întârziere nu va face decât să ducă la neîndeplinirea proiectelor şi promisiunilor pe care fiecare dintre noi le-au făcut constănţenilor”, a transmis viceprimarul Ionuţ Rusu.

Parc amenajat în cartierul Compozitorilor

Tot în şedinţa de joi, 3 iunie, consilierii locali au aprobat modificarea unei hotărâri de Consiliu Local din 2019, care creează cadrul legal pentru amenajarea unui parc în cartierul Compozitorilor, în zona sediului Registrului Auto Român. „Dorim să edificăm un nou parc, într-o zonă foarte populată şi care este cerut insistent de toţi locuitorii din acea zonă şi nu numai”, a precizat viceprimarul Ionuţ Rusu.

De asemenea, în urma votului pentru Proiectul privind modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, a fost aprobată radierea din evidenţele de cadastru şi carte funciară a dreptului de administrare al Consiliului Local asupra a 1.077,22 hectare din cuveta Lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3938 secunde