Consilierii locali Horia Căliminte și Romeo Rezeanu, eliberați din funcții de prefect

365
Consilierii locali Horia Căliminte și Romeo Rezeanu, eliberați din funcții de prefect - consilieriilocalirezeanusicalimi-1550528413.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Județului Constanța, Dumitru Jeacă, a semnat ordinele prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor de consilieri locali în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanța al foștilor liberali Horia Marius Căliminte și Romeo Caius Rezeanu.


De asemenea, prin același ordin, locurile de consilier local ale acestora au fost declarate vacante și vor fi ocupate de cei care, la momentul alegerilor din 2016, s-au aflat pe listele PNL Constanța pentru alegerea Consiliului Local Municipal.    


Potrivit unui comunicat de presă, Ordinele prefectului județului Constanța au fost emise la data de 15 februarie 2019 în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora "calitatea de  consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale  pe a cărei listă a fost ales", PNL în cazul de față. 


Decizia de încetare a mandatului pentru cei doi consilieri a avut la bază sesizarea organizației județene a PNL Constanța, din luna ianuarie a.c., prin care era comunicat  instituției prefectului că persoanelor sus-menționate le-a fost retras sprijinul politic al partidului din care făceau parte.


Ordinele în cauză au fost semnate de reprezentantul Guvernului în teritoriu încă de vineri, însă ieri au fost informați oficial cei doi despre decizia prefectului. În acest context, cei doi consilieri au anunțat deja că își vor căuta dreptatea în instanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4122 secunde