Consilierii locali din Mangalia, vot favorabil pentru transportul gratuit al elevilor din zonele defavorizate

Miercuri, 11 Octombrie 2017
136

Articole de la acelaşi autor

Școlarii și preșcolarii din zonele limitrofe ale orașului Mangalia vor beneficia de transport gratuit în localitate.

Consiliul Local Mangalia a aprobat, ieri, într-o ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind asigurarea transportului gratuit pentru școlarii și preșcolarii din zonele limitrofe orașului, respectiv Zootehnie, IAS, Fruviileg și Herghelie.

"Este o măsură pe care o luăm în fiecare an, pentru încurajarea învățământului în zonele defavorizate ale Mangaliei. De asemenea, lucrăm la un proiect prin care dorim să aducem transportul public local la municipalitate, pe modelul termoficării, astfel încât să putem oferi gratuitate, în extrasezon, tuturor locuitorilor Mangaliei", a precizat primarul Cristian Radu.

Aleșii locali au mai votat reglementarea condițiilor de acordare a tichetelor sociale de medicamente, persoanelor defavorizate.

"Avem mai multe măsuri sociale prin care încercăm să sprijinim bătrânii și persoanele cu venituri reduse. Pe lângă transportul gratuit și tichetele pentru medicamente, Primăria Mangalia oferă, lunar, pachete cu alimente pensionarilor, persoanelor cu handicap și altor categorii defavorizate. Pe viitor, vom căuta resurse pentru a majora pragul până la care se acordă aceste pachete, întrucât unii pensionari nu se mai încadrează, în urma majorării pensiilor cu câțiva lei", a explicat edilul Mangaliei.

În cadrul aceleiași ședințe de CL, au fost aprobate documentațiile tehnice și indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte cu finanțare europeană. Unul dintre acestea vizează valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Mangalia, respectiv Basilica Siriană, din incinta vechii Cetăți Callatis (sec. IV-II, î. Ch). Alte două proiecte se referă la lucrări de infrastructură, apă-canalizare și drumuri pe 14 străzi din cartierul Dobrogea II, cu finanțare guvernamentală prin PNDL. Un alt proiect important, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik, prevede reabilitarea tramei stradale (străzi, trotuare, spații verzi și mobilier urban) pe 22 de străzi din municipiul Mangalia. Totodată, s-a aprobat modernizarea Pieței Republicii, prin crearea unei zone de promenadă și spații pentru evenimente în fața Casei de Cultură.

Pagina a fost generata in 0.3469 secunde