Consilierii locali din Mangalia au aprobat vânzarea locuințelor ANL

543
Consilierii locali din Mangalia au aprobat vânzarea locuințelor ANL - fondvanzarelocuinteanl-1588346564.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a aprobat, zilele trecute, într-o ședință ordinară desfășurată online, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Radu privind vânzarea locuințelor către chiriașii din blocurile construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în municipiul Mangalia.

Edilul orașului a explicat că fondurile obținute din vânzarea locuințelor ANL nu ajung în conturile Primăriei, ci direct la bugetul de stat.

"La cererea populației, am făcut numeroase demersuri pentru ca locuitorii Mangaliei, chiriași în acele locuințe, să-și poată cumpăra apartamentele. Precizez însă că Primăria încasează doar un comision foarte mic, principalul beneficiar fiind Guvernul, care a construit acele locuințe, prin ANL", a subliniat primarul Cristian Radu.

Cu aceeași ocazie, aleșii locali au mai votat proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru copiii proveniți din familii defavorizate, înainte de începerea noului an școlar. Astfel, elevii din familiile cu venituri mici vor putea primi, la cerere, rechizite și uniforme școlare, dar și echipamente electronice destinate învățământului online.

Totodată, CL Mangalia a mai adoptat un proiect privind numărul și cuantumul burselor școlare, acordate elevilor pe semestrul al II-lea, din anul școlar 2019-2020. Conform documentului, încă din primul semestru din acest an școlar, bursele acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat s-au majorat pentru a stimula elevii să obțină rezultate mai bune la învățătură. Astfel, pentru elevii care obțin burse de performanță, suma a crescut de la 80 la 200 de lei. Pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma s-a majorat de la 70 la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu și sociale, sumele alocate au crescut de la 55 la 60 de lei, respectiv de la 50 la 55 de lei.

În aceeași ședință, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind nominalizarea reprezentanților CLM în Consiliile de Administrație și Comisiile de evaluare și asigurare a calității în unitățile de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2019-2020.

Proiecte cu fonduri de la Uniunea Europeană

În altă ordine de idei, reamintim că Primăria Mangalia mai are în execuție șase proiecte cu fonduri UE. Două dintre ele vizează modernizarea stațiunilor Neptun și Saturn, iar un altul prevede reabilitarea falezei Mangalia-Saturn. Tot cu bani europeni, se restaurează Biserica "Sf. Gheorghe" (monument istoric) și se reabilitează aproape 20 de străzi din mai multe zone ale orașului.

Totodată, Primăria Mangalia a depus, la ministerele de resort, peste 10 proiecte aflate în diferite stadii de analiză și evaluare.

"Vrem să atragem, în continuare, bani europeni pentru construirea unui ambulatoriu modern, la spitalul municipal, construirea de locuințe sociale, baze sportive pentru tinerii orașului, transport public cu autobuze electrice, precum și pentru alte proiecte de reabilitare a infrastructurii turistice din stațiuni", a mai spus Cristian Radu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde