Consilierii locali din Mangalia au aprobat reabilitarea trotuarelor din oraș

372
Consilierii locali din Mangalia au aprobat reabilitarea trotuarelor din oraș - mangalia-1525607863.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a votat, recent, în cadrul ultimei ședințe ordinare, proiectul de hotărâre privind reabilitarea trotuarelor din localitate. Conform proiectului, sunt supuse reabilitării toate trotuarele din cartierul de case ("Coloniști") și Lotizarea A, lucrări programate să înceapă din toamna acestui an, după încheierea procedurilor de licitație. Documentația tehnică prevede lățirea (unde este cazul) și asfaltarea trotuarelor, precum și amenajarea spațiilor verzi din perimetrul acestora, pe toate străzile din zona menționată în proiect. 


Prezent la ședința Consiliului Local, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a susținut oportunitatea acestor lucrări, spunând că infrastructura din cartierul de case al Mangaliei nu a mai fost reabilitată de foarte mulți ani. "Investiția la trama stradală este o lucrare foarte importantă pentru locuitorii din acest cartier, dar și pentru fluidizarea traficului rutier pe străzile respective. Cetățenii din zonă trebuie să beneficieze de confort în utilizarea străzilor și a căilor de acces spre locuințele lor", a declarat edilul Mangaliei. 


În aceeași ședință, a mai fost adoptat Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice de pe raza Municipiului Mangalia. În prezent, Primăria lucrează la proiectul de sistematizare, care prevede identificarea zonelor în care se vor amenaja parcările de reședință. 


"Cetățenii vor putea depune cereri pentru închirierea locurilor de parcare, numai după ce vom finaliza proiectul, prin amenajarea corespunzătoare a parcărilor de reședință", a completat primarul, adăugând că acest proiect va demara din toamna acestui an. 


Aleșii locali au mai aprobat o rectificare bugetară, precum și costul lunar de întreținere a persoanelor vârstnice aflate în Căminul de Bătrâni. De asemenea, a fost aprobat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Mangalia, conceput pentru a satisface nevoia de deplasare a populației, pe termen mediu și lung. Totodată, membrii Consiliului Local au mai adoptat proiectul de hotărâre privind susținerea simbolică a Declarației de Unire cu Republica Moldova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3322 secunde