Consilierii locali din Constanța, reuniți în ședință. Ce proiecte au trecut de votul lor

384
Consilierii locali din Constanța, reuniți în ședință. Ce proiecte au trecut de votul lor - fondsedintacliar-1637943527.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali din Constanţa au fost convocaţi vineri, începând cu ora 13.00, în şedinţă ordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi s-au aflat nu mai puţin de 56 de proiecte care au fost dezbătute şi apoi votate de către consilieri. Cele mai multe proiecte au fost aprobate, mai puţin cele care au făcut referire la Planurile Urbanistice Zonale.

Proiectul de hotărâre pentru prelungirea valabilităţii HCL nr. 168/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia şi alei acces, zona Luna Parc, nu a fost aprobat. Au existat 17 voturi împotrivă, șapte abţineri și un vot împotrivă.

Consilierul local Dumitru Caragheorghe a precizat faptul că acea zonă trebuie să rămână fără construcţii.

Nici proiectul de hotărâre pentru revocarea HCL nr. 121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Stațiunea Mamaia-Modificare HCL nr. 129/2001, teren în suprafață de 207,74 ha, aparținând persoanelor fizice, persoanelor juridice, domeniului public și privat al municipiului Constanța” nu a fost aprobat. Aici, consilierii au votat cu 9 voturi împotrivă şi 16 abţineri. Aşa cum aceste două proiecte nu au fost aprobate, la fel s-a întâmplat şi cu celelalte care au făcut referire la PUZ-uri.

Consilierii locali au demonstrat încă o dată că pentru ei sportul constănţean este foarte important. Astfel, Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa va beneficia pentru sezonul competiţional 2021-2022 de suma de 6.000.000 lei, iar Clubul Sportiv Farul Constanţa va beneficia de 1.000.000 lei.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 16/2021 privind aprobarea proiectului tehnic revizuit, a devizului general actualizat și a obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța” a fost aprobat cu 25 de voturi pentru, astfel că în viitor elevii acestei unităţi de învăţământ vor studia în condiţii mai bune.

Aleşii locali pun accent pe viitorul tinerilor, motiv pentru care au votat în şedinţa de vineri proiectul de hotărâre privind actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri, construite prin programele ANL destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța. Proiectul a fost aprobat cu 25 de voturi pentru.

Chiar dacă de cele mai multe ori lăcaşele de cult se autofinanţează, consilierii locali au votat şi un proiect de acest gen. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

În opinia consilierilor locali performanţele internaţionale ale elevilor trebuie să fie răsplătite pentru a-i motiva pe aceştia.

Aşadar, elevul Cezar Tulceanu, care a obţinut multiple premii la concursurile de matematică la care a participat, ar fi trebuit răsplătit cu suma de 1.500 de lei.

În urma unei dezbateri în cadrul şedinţei de vineri, consilierii au căzut de comun acord şi au votat pentru a-i oferi acestuia suma de 5.000 de lei.

Aleşii locali nu îi uită nici pe revoluţionari. Mircea Daniel Cristian, care a participat la revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din anul 1987, dar şi la Revoluţia din 1989, va primi din partea autorităţilor locale un loc de veci.

Acestea au fost doar câteva din cele 56 de proiecte care au fost dezbătute şi apoi votate de consilierii locali din Constanţa. Ca de obicei, şedinţa a avut loc în format electronic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5762 secunde