Consilierii locali din Constanța au decis! Unitățile școlare vor primi echipamente IT

311
Consilierii locali din Constanța au decis! Unitățile școlare vor primi echipamente IT - proiectprimarieprint1-1605552952.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali au fost convocaţi, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare care a avut loc în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotărâre care vizează dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa cu echipamente IT, în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, este vorba despre îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiei).

„Avem alocaţi 100 de milioane de euro şi alocarea proiectelor se face după principiul primul venit, primul servit. Am convocat toţi directorii de şcoli şi licee din Constanţa le-am explicat că trebuie să îşi facă fiecare o analiză asupra unităţii de învăţământ în care activează şi să ne spună de ce au nevoie. Am făcut o listă cu materialele pe care le putem achiziţiona pentru acest program. Este vorba despre laptopuri, tablete, routere şi aşa mai departe. I-am rugat pe aceştia să fie atenţi la finanţarea dublă”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Valoarea totală a proiectului este de 50.255.311 lei, iar cofinanţarea este de 1.440.039 lei. Proiectul a trecut în unanimitate, toţi consilierii care au fost prezenţi votând pentru acest lucru.

Echipamentele de protecţie medicală, necesare în şcoli

În urma acestei şedinţe, consilierul local din partea USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe, şi-a exprimat opinia pe pagina personală de Facebook.

„Azi, 16 noiembrie, am fost convocați într-o nouă ședință de îndată cu un singur proiect pe ordinea de zi: fix proiectul la care mă refeream într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp. Apreciez că angajații Primăriei par a fi făcut demersuri în timp util astfel încât să putem beneficia de finanțare europeană pe 98% din sumele necesare. Demersul fiind unul competitiv, integralitatea dosarului și promptitudinea înscrierii sunt factori decisivi pentru a se obține acești bani. Necesarul a fost stabilit prin consultarea tuturor unităților de învățământ preuniversitar, iar bugetul a fost stabilit prin inserarea unor prețuri medii din 3-4 oferte solicitate (precizarea departamentului Primăriei)”, a afirmat Dumitru Caragheorghe.

El a mai adăugat că, totuși, mai este încă un proiect necesar a se pune cât mai repede în practică.

„Evident, tot Consiliul Local a votat pentru, dar este important să subliniez faptul că același departament trebuie să aibă în vedere completarea de urgență a unui dosar similar și pentru dotarea acestor unități de învățământ cu echipamente de protecție medicală (măşti de protecţie medicală, dezinfectanţi, combinezoane precum şi alte echipamente de acest tip, cum ar fi aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2). Așadar, pentru celeritate și încadrarea în termenii acordării finanțării europene, ne așteptăm probabil la o nouă ședință de îndată, oricum ar fi noi vom pune presiune pentru realizarea acestor demersuri” , a încheiat Dumitru Caragheorghe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8923 secunde