Pe parcursul lui 2009,

Consilierii județeni și-au promovat timid inițiativele în CJC

2007
Consilierii județeni și-au promovat timid inițiativele în CJC - 43f6fe17bc79018a29f696a2b8c98dbd.jpg
În 2009, la fel ca în 2008, sfera inițiativelor în Consiliul Județean Constanța (CJC) a fost dominată de figura președintelui CJC, Nicușor Constantinescu, aleșii păstrându-și, cu anumite excepții, atitudinea supusă în fața șefului.
Cele mai multe proiecte dezbătute în ședințele ordinare îl au drept inițiator pe liderul pesedist al CJC, Nicușor Constantinescu. Există apoi câteva zeci de proiecte inițiate de către cei doi vicepreședinți, Cristian Darie și Cristinel Dragomir.
Interesant de remarcat este că, pe parcursul anului, unii aleși social-democrați au recunoscut că există numeroase inițiative ale consilierilor, dar președintele CJC ajunge să fie trecut drept inițiator. Consilierul PSD Ion Dumitrache susținea la un moment dat că ideile pleacă din comisii, iar "partea finală se face în laboratorul președintelui", însă această practică nu îi deranjează.

Cristian Darie, mereu aproape de RAJDP
Încă de la începutul anului, din februarie, vicepreședintele CJC, Cristian Darie, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea "Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2009 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța". Tot atunci, la inițiativa sa, a fost aprobată Lista de investiții a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanta, precum și bugetul de venituri și cheltuieli al regiei pe anul 2009. De asemenea, în ședința din 23.02.2009, Darie a susținut modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare al RAJDP Constanța. Aproximativ 20 dintre proiectele inițiate de către el, în 2009, vizează RAJDP.
Un alt moment important a fost numirea unui nou director al RAJDP Constanța, după ce Vasile Moldovanu și-a dat demisia din această funcție. La șefia regiei a venit Adrian George Gâmbuțeanu.
În afara proiectelor privind activitatea și funcționarea RAJDP, Cristian Darie s-a implicat și în promovarea unor inițiative sociale. Este vorba despre aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru "Reabilitarea termică a Centrului de Plasament Antonio" sau modi-ficarea HCJ nr. 249/23.11.2005 privind înființarea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți Constanța.

Cristinel Dragomir, alături de medici
Cele mai multe dintre proiectele inițiate de către vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, au drept țintă lumea medicală constănțeană. În ședința din luna august, Dragomir susținea aprobarea unui SF pentru "Înlocuirea sistemului clasic de preparare a apei calde menajere prin sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile în cadrul Unității de Primire Urgențe Constanța". Totodată, el a inițiat proiecte ce veneau în sprijinul medicilor. Este vorba despre aprobarea dezmembrării unor imobile proprietate privată a județului Constanța din străzile Badea Cârțan, Corbului și Dealului, în scopul vânzării spațiilor cu destinația de cabinete medicale, precum și a spațiilor în care se desfășoară activități conexe actului medical.

Premieră
Dacă privim strict prin prisma proiectelor de hotărâre inițiate de către consilierii județeni și promovate ca atare în ședințe, în 2009, am asistat și la o premieră. După aproape un an și jumătate de mandat, câțiva aleși au reușit să își înscrie inițiativele pe ordinea de zi. Astfel, CJC a aprobat în luna septembrie alocarea unei sume în vederea executării și amplasării unei plachete omagiale "Mihai Naca" destinate memoriei marelui antrenor (n.r. - inițiatori Mihai Petre și Florian Constantin, membrii PD-L), precum și alocarea unei sume Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța (n.r. - inițiator Mihai Petre).

Bariere comunicaționale
Și anul acesta Nicușor Constantinescu a continuat să pună bariere comunicaționale în relația sa cu aleșii județeni. Chiar în ședința CJC de luna aceasta, el le-a interzis consilierilor PD-L să ia cuvântul la un punct de pe ordinea de zi, amenințându-l pe Adrian Gheorghiță că îl va evacua dacă va mai vorbi fără ca președintele să îi dea voie. Anterior, democrat-liberalul îi ceruse lui Constantinescu introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre prin care CJC să-și desemneze reprezentantul în comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Cernavodă. Inițiativa PD-L nu a făcut decât să îl ațâțe pe șeful CJC, care s-a dezlănțuit în atacuri la adresa grupului PD-L din consiliu, a PD-L și a președintelui Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2886 secunde