Consilierii judeţeni, reuniți în ședință. „Elevii nu vor primi transport gratuit”

269
Aleșii județeni s-au reunit, miercuri, în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a dezbate cele 34 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, dintre care unul a fost retras. Aleşii judeţeni au adoptat o serie de proiecte de hotărâre referitoare la rectificarea Bugetelor de Venituri și Cheltuieli ale mai multor instituții subordonate CJC.

Printre acestea se numără Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, precum și Regia Autonomă Județenă de Drumuri și Poduri Constanța. Tot de rectificarea Bugetelor de Venituri şi Cheltuieli au mai beneficiat Muzeul de Istorie Naţională și Arheologie Constanţa, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, dar și Teatrul de Stat Constanța, precum şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța şi Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.

Un alt punct dezbătut de către consilierii județeni, a fost cel cu privire la rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al județului Constanța, pe anul 2021. Mai exact se vorbeşte de o majorare a bugetului cu suma de 6.792.098 lei, ca urmare a creșterii alocărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit și TVA, dar și a majorării pentru finanțarea unităților de asistență medico-socială.

Proiectul de delegare a transportului judeţean a fost adoptat

Totodată, a fost adoptat și proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a modalității de atribuire a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a Regulamentului de efectuare a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța, a caietului de sarcini al serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța și a documentației de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, la nivelul județului Constanța.

În altă ordine de idei, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a explicat de ce momentan elevii din judeţ nu pot beneficia de transport gratuit.

„Elevii nu vor primi transport gratuit. Nu există nimeni în CJC care să nu vrea să acorde gratuitate pentru transportul elevilor. Dar nu se poate aplica o lege cu încălcarea altei legi. Iar în Hotărârea Guvernului se spune clar că fondurile pentru gratuitate sunt asigurate de Inspectoratul Școlar Județean. Astfel, CJC nu poate face alocări bugetare în acest sens, din bugetul județului. Caietul de sarcini ce va trebui să fie respectat de către operatorii care vor dori să preia serviciul de transport județean include toate prevederile legale actuale și toate indicațiile și solicitările cetățenilor care au putut fi introduse în baza legislației, deoarece a fost în consultare publică nu o lună, ci trei luni”, a declarat Mihai Lupu.

Tot miercuri, consilierii județeni au adoptat două proiecte de Hotărâre, care au vizat aprobarea Proiectului Tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico - economici aferenți proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226 A Cetatea Histria - DN22/Tariverde” și al proiectului „Modernizare infrastructura de transport regională pe traseul DJ226 Corbu-Sacele-Istria-Mihai Viteazu”. Astfel, indicatorii tehnico-economici previzionați pentru realizarea celor două investiții s-au modificat nesubstanțial, mai exact pentru primul proiect de la valoarea de 23.255.830 lei la 23.450.932,21 lei cu TVA, iar pentru cel de al doilea proiect de la suma de 90,436,680 lei la 101,001,291 lei cu TVA.

Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5341 secunde