Consilierii județeni fac planuri pentru reabilitarea Teatrului de Vară Soveja

502
Consilierii județeni fac planuri pentru reabilitarea Teatrului de Vară Soveja - fondteatrusoveja-1614104818.jpg

Articole de la același autor

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanța, care a avut loc pe 17 februarie, pe ordinea de zi au existat mai multe proiecte de hotărâri interesante. Unul dintre ele a vizat dreptul de administrare constituit în favoarea Teatrului de Stat Constanţa asupra imobilului (teren+construcţii) Teatrul de Vară Soveja situat în Municipiul Constanţa, Judeţ Constanţa, Zona Parc Tăbăcărie.

Practic, Teatrul de Vară Soveja, care s-a aflat până în acest moment sub administrarea Teatrului de Stat Constanţa, va trece sub administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Predarea se va realiza pe bază de un protocol predare-primire încheiat între Consiliul Judeţean Constanţa şi Teatrul de Stat Constanţa, în termen de maxim 30 de zile de la data adoptării actului administrativ.

Clădirea Teatrului de Vară Soveja are un regim de înălţime D+P+2E şi o suprafaţă construită desfăşurată de 5.754 metri pătraţi. Valoarea de inventar a acesteia este de 2,279,515.79 lei.

Terenul aferent Teatrului de Vară Soveja are o suprafaţă de 6.994 metri pătraţi şi are o valoare de inventar de 14,379,468.80 lei.

În vederea desfăşurării activităţilor culturale Consiliul Judeţean Constanţa are intenţia de a reabilita şi moderniza Teatrul de Vară Soveja, astfel încât spectacolele să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a propus acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 17 februarie, fiind conştient că aceasta este cea mai bună cale de a reabilita Teatrul de Vară Soveja.

Clădirea se află în domeniul public al Județului Constanța, iar în 2010 a fost transmis în administrarea Teatrului de Stat Constanța, din gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L.

Teatrul de Vară Soveja trebuie neapărat reabilitat pentru că pe scena acestuia, în urmă cu mulţi ani, au urcat nume uriaşe ale teatrului şi muzicii româneşti. În 2018, Cuget Liber publica un articol în care descria starea deplorabilă în care se afla Teatrul de Vară Soveja, iar situaţia nu s-a schimbat nici până în momentul de faţă.

Odată cu construirea centrului comercial din apropiere, Teatrul de Vară Soveja a fost eclipsat şi aproape că nici nu este observat de trecători. Din momentul în care Consiliul Judeţean Constanţa se va ocupa de administrarea teatrului, există speranţe mari că acesta va fi reabilitat şi renovat, iar în viitorul apropiat iubitorii de cultură ar putea avea din nou ocazia să urmărească spectacole în această incintă.

Prin această iniţiativă, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, dar şi consilierii judeţeni dau dovadă că nu pot rămâne nepăsători în această situaţie şi vor să readucă strălucirea de odinioară a Teatrului de Vară Soveja.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6894 secunde