Consilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. Ce proiecte vor vota

628
Consilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. Ce proiecte vor vota - fondsedintacl-1636126841.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară, joi, 11 noiembrie, cu începere de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se află 19 proiecte care vor fi dezbătute şi apoi votate de aleși în cadrul şedinţei.

Unul dintre proiectele importante aflate pe ordinea de zi este cel privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții, pe anul 2021, de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”.

De asemenea, există mai multe proiecte pe ordinea de zi care fac referire la acordarea unui drept de uz a unor terenuri în favoarea E-Distribuţie Dobrogea S.A., aflate în localităţile Aliman, Floriile, Vlahi, Rasova şi Cochirleni. Pe aceeaşi ordine de zi se mai găseşte şi proiectul privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții pe anul 2021, pentru Teatrul de Stat Constanța, dar şi proiectul privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe anul 2021.

Bugetele instituţiilor sunt foarte importante, astfel că se va stabili rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2021, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța şi pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

Bursele elevilor se află şi ele în atenţia consilierilor judeţeni, astfel că aceştia vor vota proiectul privind stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2021-2022 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special.

Printre alte proiecte pe ordinea de zi se mai află cel care vizează aprobarea trecerii unor bunuri imobile din domeniul public al județului Constanța și gestiunea S.C. RAJA S.A. în domeniul privat al județului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța în vederea desființării acestora.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este cel privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean al lui Geafer Dincer, precum și vacantarea locului de consilier județean. În acest sens, Geafer Dincer a înregistrat la Consiliul Judeţean Constanţa la data de 26 octombrie demisia din funcţia de consilier judeţean. Acesta a luat decizia pentru a evita intrarea în situaţia de incompatibilitate după ce a fost numit într-o funcţie publică la nivel central.

Ca urmare a demisiei lui Geafer Dincer, funcţia de consilier judeţean se vacantează urmând ca liberalii să facă o nouă propunere.

Pe ordinea de zi mai există şi proiectul privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, pentru iarna 2021-2022, aplicate de R.A.J.D.P. Constanța (în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressement) a Caietului de sarcini și a draftului Contractului de prestare de servicii.

Consilierii judeţeni au pus şi problema preţului produselor agricole, astfel că în cadrul şedinţei se va dezbate şi proiectul privind stabilirea prețurilor medii ale principalelor produse agricole, precum și a prețului mediu/tonă de iarbă (masă verde) obținută de pe pajiște, la nivelul Județului Constanța, pentru anul 2022.

Şedinţa se va desfăşura în sistem de video-conferinţă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.579 secunde