Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară. Ce proiecte se votează

576
Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară. Ce proiecte se votează - consiliuljudeteansedinta9-1572204532.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, i-a convocat pe aleșii județeni la ședința ordinară a lunii octombrie. Întâlnirea va avea loc, joi, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi, se află 23 de proiecte de hotărâre de interes județean. 


Printre altele, aleșii vor aproba tarifele pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarna 2019-2020 ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Un alt proiect vizează aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Turismului în județul Constanța, pentru o perioadă de 10 ani, respectiv în perioada 2019-2028. 
În plus, se va discuta despre modificarea HCJ nr. 295/28.09.2018 privind aprobarea proiectului "Închiderea Centrului de plasament Ovidiu", a acordului de parteneriat cu județul Constanța, a bugetului proiectului, cheltuielilor conexe ce pot apărea și a cofinanțării acestuia de către Consiliul Județean Constanța. 


În domeniul învățământului, consilierii județeni vor stabili numărul și cuantumul burselor școlare aferente anului școlar 2019-2020 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special. 


Tot în cadrul ședinței de joi, aleșii vor decide cu privire la darea în folosință gratuită Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța a Sălii de expoziție (parter și etaj) situată în Pavilionul Expozițional Constanța, în data de 26 noiembrie 2019, pentru organizarea unui eveniment vocal-simfonic dedicat tinerilor. 


Nici activitățile sportive nu au fost uitate, astfel că solicitările organizatorilor vor fi analizate de aleșii județeni la propunerea vicepreședintelui CJC Claudiu Palaz. Mai exact, se va discuta despre darea în folosință Federației Române de Șah a Sălii de ceremonii în perioada 1-13 iunie 2020, pentru desfășurarea Campionatului European individual feminin de șah și a Sălii de expoziție (parter și etaj) și a Sălii de ceremonii situată în Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada 7-27 septembrie 2020, pentru desfășurarea Campionatului Mondial individual de juniori. 


Totodată, se va aproba și darea în folosință gratuită Federației Europene de Kung-Fu a Sălii de expoziție (parter și etaj) situată în Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada 10-11 aprilie 2020, pentru organizarea Concursului Internațional de Kung-Fu. 
Un alt proiect aflat pe ordinea de zi face referire la darea în folosință gratuită Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a suprafeței de 2.000 mp situată pe parcarea laterală și a suprafeței de 200 mp în interiorul Pavilionului Expozițional Constanța, precum și transmiterea dreptului de a folosi marca "Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia", în perioada 1 - 3 mai 2020, pentru desfășurarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2020. 


XXX 
Alte proiecte ce urmează să fie aprobate sau nu în cadrul ședinței CJC de joi fac referire la aprobarea Regulamentului de funcționare al parcărilor adiacente Palatului Administrativ, aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța, precum și aprobarea Regulamentului pentru efectuarea transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, executat în județul Constanța. 


În altă ordine de idei, șase proiecte vizează rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și modificarea listei de investiții pentru CJC, dar și pentru diverse instituții aflate în subordinea acestuia. Mai exact, este vorba despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde