Consilierii judeţeni, convocaţi de preşedintele Mihai Lupu la prima şedinţă de la învestire

681
Consilierii judeţeni, convocaţi de preşedintele Mihai Lupu la prima şedinţă de la învestire - fondcjc-1604849090.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară, de la învestire, pentru data de 12 noiembrie, la ora 13.00, şedinţă care va avea loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. În cadrul şedinţei se vor supune votului mai multe proiecte de hotărâre.

Astfel, unul dintre acestea face referire la constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța în mandatul 2020 – 2024. De asemenea, se vor discuta proiectele de hotărâre privind constituirea comisiei de numărare și validare a voturilor exprimate de consilierii județeni în cadrul procedurii votului secret, mandat 2020 – 2024 şi cel care vizează alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Constanța. Un alt proiect priveşte rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2020, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Totodată, aleşii vor discuta despre proiectul de hotărâre privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.

Pe de altă parte, de când a fost învestit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu a dat mai multe dispoziţii privind unele aspecte care trebuiau lămurite. Într-una dintre acestea, l-a numit pe George Drăgan în funcţia publică de conducere vacantă de şef Serviciu al Serviciului Control. Totodată, Lupu a mai dat câteva dispoziţii privind numirea în funcţiile de consilieri la cabinetul preşedintelui a lui Cornel Ionescu, respectiv Gheorghe Victor Manea. În plus, Gabriel Monea a fost numit în funcţia contractuală de conducere de administrator public.

În altă ordine de idei, au existat, însă şi câteva nume care s-au aflat pe lista neagră a preşedintelui CJC, cum ar fi Luiza Dumitrescu Turineac, cea căreia i-a încetat contractul individual de muncă, aceasta ocupând iniţial funcţia de consilier în cadrul cabinetului preşedintelui.

În aceeaşi situaţie s-au mai aflat Veronica Maria Calabache, Nicoleta Bercaru, Dorel Teodor Nedelea, Ianis Stere Caracotă şi Alexandra Costea.

Mihai Lupu a mai dat o dispoziţie cu privire la constituirea Comisiei mixte de control. Din aceasta fac parte George Drăgan, Mihăiţă Pitu, Beinor Baubec, Aurelia Ludoşianu, Anişoara Nemeş, Nicoleta Gavril şi Ionela Alina Enache.

La Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Comisia mixtă va controla gestionarea aplicării normelor prevăzute în actele normative cu privire la prevenirea răspândirii SARS-COV-2 şi modalitatea de încheiere a tuturor contractelor, conform legislaţiei privind achiziţiile publice precum şi derularea acestora în perioada 2019-2020.

La Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, Comisia mixtă de control va controla legalitatea exploatării carierelor de piatră şi modalitatea de încheiere a tuturor contractelor, conform legislaţiei privind achiziţiile publice precum şi derularea acestora în perioada 2019-2020.

Pe durata controlului, directorul general al DGASPC Constanţa, Petre Dinică şi respectiv administratorul special al RAJDP Constanţa, Lucian Dumitru Lungoci, nu vor interacţiona şi nu vor influenţa angajaţii celor două entităţi cu privire la tematica controlului.

Controlul se desfăşoară în perioada 4-17 noiembrie, iar după finalizarea acestuia Comisia mixtă de control va prezenta preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa un raport cu rezultatul controlului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6489 secunde