Consilierii din Mangalia au majorat plafonul de acordare a ajutoarelor alimentare

203
Consilierii din Mangalia  au majorat plafonul de acordare  a ajutoarelor alimentare - consilieriidinmangalia-1393856521.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în cadrul ultimei ședințe ordinare, mai multe hotărâri de interes local cu caracter administrativ și social. 
Unul dintre proiectele adoptate de consilieri se referă la Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activități non-profit de interes local, altele decât cele sportive. Alt proiect se referă la Regulamentul privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Mangalia a proiectelor structurilor sportive, acordate în baza Legii 350/2005, pentru anul 2014. 
În aceeași ședință, s-a aprobat proiectul care vizează schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale agenților econo-mici, în vederea creării de noi locuri de muncă și susținerii dezvoltării economice durabile în Mangalia. De asemenea, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre care vizează interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum și interzicerea parcării și/sau staționării vehiculelor utilizate în scopul desfășurării unor activități comerciale pe domeniul public/privat al munici-piului Mangalia. 
"De la această prevedere a hotărârii vor fi exceptate mașinile aflate în spații special amenajate, cum ar fi parcuri auto, târguri auto sau showroom-uri. Cei care încalcă prevederile hotărârii riscă amenzi de până la 2.000 de lei", a spus primarul localității Mangalia, Cristian Radu. 
El a mai adăugat că, aleșii locali au aprobat și proiectul privind stabilirea tarifului lunar pentru terenurile ocupate de garaje și proiectul care vizează reglementarea modului de acordare a subvențiilor de la bugetul local pentru serviciul de transport public local. În acest sens, beneficiari ai tichetelor de călătorie pentru transportul public sunt și veteranii de război, deportații și revoluționarii evenimentelor din 1989. 
"Alt proiect adoptat a vizat modificarea prevederilor HCL nr. 25/2012 privind limita cuantumului pensiei pentru acordarea ajutoarelor de urgență constând în alimente. Conform noilor modificări, valoarea cuantumului pensiei pentru acordarea alimentelor lunare către beneficiari s-a majorat la 829 de lei", a mai spus pimarul Cristian Radu. 
Totodată, consilierii locali au aprobat și proiectul privind participarea municipiului Mangalia la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc, în perioada 13-16 martie, anul curent. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Șofer din Mangalia, prins băut la volan
Pagina a fost generata in 0.599 secunde