Comuna Peștera, locul unde toți copiii au tablete pentru a se conecta la wireless

1698
5

Articole de la același autor

Școlarii și preșcolarii din comuna constănțeană Peștera au avut, ieri, de "Ziua Copilului" din nou,motive de bucurie. Așadar, dacă anul trecut, toți cei 500 de copii din comună au primit în dar câte o bicicletă, anul acesta, administrația locală condusă de primarul Valentin Vrabie a pregătit o nouă surpriză uriașă: peste 500 de tablete au fost făcute cadou atât școlarilor, cât și preșcolarilor, dar și cadrelor didactice.

Mai mult, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cadrele didactice au pregătit un program special la care au participat elevii din localitate, dar și preșcolarii de la grădiniță, toți fiind aplaudați la scenă deschisă.

În plus, micii sărbătoriți au avut parte de o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste, prăjituri și un tort realizat special pentru ei. Iar pentru ca bucuria lor să fie și mai mare, prichindeii au avut în mijlocul lor și celebrele mașini de înghețată londoneze, peste 2.000 de înghețate delicioase fiind savurate de copii și părinții lor.

Educația, prioritate zero pentru administrația din Peștera

Încă de la începutul primului său mandat, primarul independent Valentin Vrabie a considerat educația ca fiind prioritatea zero. Astfel, proiectul "Investim în educație pentru viitorul copiilor din Peștera" a fost implementat de-a lungul anilor pas cu pas. Fie că vorbim despre reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, fie că vorbim despre susținerea necondiționată a actului educațional - prin acordarea de rechizite școlare, burse pentru elevii de liceu sau decontul integral al abonamentelor de transport pentru cadrele didactice - toate acestea au condus către obiectivul vizat: abandonul școlar zero în această comună.

"Încă din anul 2011, comuna Peștera și satele arondate au fost racordate gratuit la Internet prin fibră optică, astfel încât elevii, dar și părinții acestora să aibă acces permanent la informație. Am încercat și anul acesta să le ofer încă un motiv de bucurie celor mici și vă pot mărturisi cu mândrie că acești copii - generațiile viitoare de oameni de bază ai societății - au învățat prin educație ce reprezintă demnitatea, respectul și principiile morale solide. Știm cu toții că viitorul unei națiuni depinde de nivelul de educație, de aceea facem tot posibilul ca fiecărui copil să îi asigurăm cel mai bun start în viață", a declarat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.

În altă ordine de idei, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce face primarul Valentin Vrabie și echipa sa, copiii și cadrele didactice din localitate i-au oferit, ieri, edilului o plachetă pe care acesta a pus-o la loc de cinste în biroul său. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

dragos
1 iunie 2015
pestera

este de apreciat asa primar, bravo !

GIGI DOBRO
2 iunie 2015
Bravo !

Ba italian coclit,maninca puiul lesinat a lu mazarica si linge-te pe rat ca porcul, nu vezi ba cancerosule ca Vrabie este unicat in RO. In 2014 A DAT 500 biciclete, anul asta a dat 500 de TABLETE !! Muta-te in Pestera cocalare,,, acolo platesti apa si curentul la juma de pret, impozitul asemeni... BRAVO PESTERA !!!

John Kerry
2 iunie 2015
pt Dobro, sclavul Vrabiorului

Dobro, daca o luam pe a u t i s t a de ma-ta in bastarc, te superi? Baaaaa, saracie in saboti, te cumpar cu tot neamul tau de i n f e c t i care stati la mocangeli la Vrabioru. Baaaaa, aia defecheaza in fundul curtii, unde ies cu paru' noaptea sa nu ii rupa cainii, si ei au nevoie de tablete. Saracie i m b e c i l i z a t a, ma-ta a facut un coclete caruia ii curg mucii la orice. Traiesc unde tu nu ai visat, manelist ordinar, si unde 99% dintre maimutele ca tine nu vor ajunge niciodata. Hai s i c t i r, obositule. Iar balena esuata care a scris articolul, dar care pune mulaciuni pe corpul ei gigant, ramane doar o Orca. Am zis!

GIGI DOBRO
2 iunie 2015
traiasca primarul vrabie !

Ai zis un rahat, dovada ca ai gura plina! Da suferi rau de iti dai asa nume. Am inteles, dar cu ma-ta care a fatat un specimen ratat ca tine cum ramane ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4867 secunde