Comuna Ghindărești, gazda Festivalului "Lotca de Argint"

327
Comuna Ghindărești, gazda Festivalului

Articole de la același autor

Începând de vineri și până duminică, comuna Ghindărești devine locul în care amatorii de produse culinare pe bază de pește și pescarii amatori își dau întâlnire cu operatori din sectorul creșterii și comercializării peș-telui, din domeniul pescuitului recreativ și al turismului piscicol.

Potrivit administrației publice locale, vineri, a început prima ediție a "Festivalului Internațional de Artă și Pescuit - Lotca de Argint".

Evenimentul este organizat printr-un proiect cofinanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013 - "Are balta pește".

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea sectorului piscicol, a produselor tradiționale din pește, a tradițiilor și obiceiurilor legate de pescuit din comuna Ghindărești. Prin acest proiect, se urmărește îmbunătățirea percepției generale asupra importanței pescuitului.

Ediția I a festivalului se desfășoară în perioada 24-26 aprilie 2015 și cuprinde următoarele acțiuni: expoziție de obiecte tradiționale pescărești, expoziție de artă culinară cu produse și preparate din pește, concurs de pescuit pentru amatori, spectacol-concurs de cântece și dansuri populare românești și ale etniilor conlocuitoare, ruși-lipoveni și alții.

Astfel, manifestarea va reuni producători și distribuitori de pește, pescari amatori din județul Constanța și din țară, precum și ansambluri folclorice și soliști aparținând etniilor conlocuitoare, dar și populației majoritare. De asemenea, publicul larg se va familiariza cu obiectele tradiționale de pescuit, instrumentele necesare tranșării și preparării peștelui și va putea degusta delicioase preparate din pește gătite tradițional și expuse în spații special amenajate.

Potrivit primarului comunei Ghindărești, Adrian Vartolomei, festivalul se dorește a fi cea mai complexă manifestare dedicată peștelui, pescuitului și oamenilor care practică această dificilă meserie din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Martie 2015
Stire din Social : Festivalul pescarilor, la Eforie
Pagina a fost generata in 3.2314 secunde