Comuna Crucea, vizitată de Moș Crăciun. Daruri pentru copii și adulți și o grădiniță nouă

Luni, 15 Decembrie 2014, 16:04
197
După ani de zile de străduință, proiecte depuse și zeci de drumuri la miniștrii de la București, în sfârșit, la Crucea se va construi o grădiniță modernă pentru copilașii din localitate. Primarul Gheorghe Frigioiu mărturisește că acest proiect este unul pe care și l-a dorit foarte mult, fiind foarte necesar pentru comunitatea locală. Investiția, realizată cu fonduri guvernamentale, trebuia să demareze încă de acum doi ani de zile, când a și fost emisă autorizația de construire și a fost desemnată firma câștigătoare în urma unei licitații publice. Însă, cu toate acestea, constructorul abia acum s-a putut apuca de treabă, motivele fiind numeroase și independente de voința sau nevoile administrației publice locale din Crucea. Cert este că primăria a predat acum firmei de construcții amplasamentul unde se va ridica grădinița. Noua construcție va fi una la standarde europene, cu două săli de clasă, locuri de joacă, sală de activități festive, grupuri sanitare moderne, cabinet medical. Potrivit proiectului, construcția ar trebui să fie gata într-un an de zile. În prezent, grădinița funcționează într-o școală veche.

Liceul Tehnologic va fi extins

De asemenea, tot la capitolul educație, de curând, a fost aprobat un proiect pe fonduri europene depus în urmă cu cinci ani pentru modernizarea Liceului Tehnologic Crucea.

"Am reușit să obținem finanțare pentru construirea unei extinderi a actualei clădiri a liceului cu încă patru săli, ceea ce va conduce la o mai bună desfășurare a orelor de curs. Proiectul cel mai probabil va demara începând din vacanța anului viitor. Până atunci, însă, noi realizăm în mod constant reparații și igienizări pentru ca activitatea și condițiile de studiu pentru elevi să fie cât mai bune", a mai afirmat primarul Gheorghe Frigioiu.

În Liceul Tehnologic Crucea învață 520 de elevi de pe raza comunei Crucea, respectiv localitățile Crucea, Gălbiori, Băltăgești, Stupina, Crișan, Siriu, pe trei cicluri de învățământ: primar, gimnazial, liceal - Filiera tehnologică - profilul Resurse naturale și protecția mediului.

Prin inaugurarea viitoarei construcții, elevii vor beneficia de laboratoare separate pentru informatică, tehnologie agricolă și fizică, chimie, biologie.

A sosit Moșu’!

Și pentru că la finalul fiecărui an Moș Crăciun ajunge și în comuna Crucea, ieri a fost mare bucurie pentru copii. Cei mici au luat parte la un spectacol de Crăciun susținut de o trupă din Constanța, după care, la final, Moșul a împărțit cu generozitate daruri tuturor copiilor din comună și localitățile aferente. De asemenea, Moș Crăciun se pregătește să treacă pe la fiecare casă pentru a lăsa cadouri tuturor familiilor din localitățile Crucea, Gălbiori, Băltăgești, Stupina, Crișan, Siriu, darurile constând în produse alimentare. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2774 secunde