Comuna Crucea, investiții ample în localitate și cadouri din suflet pentru copii

206
Comuna Crucea, investiții ample în localitate și cadouri din suflet pentru copii - crucea-1450195000.jpg

Articole de la același autor

La finalul fiecărui an, Moș Crăciun poposește și în comuna Crucea. Și cum drumul este lung și anevoios, s-a gândit ca prima dată să poposească în comuna Crucea, unde copiii au fost ascultători și sârguincioși la învățătură. Astfel, astăzi, toți copiii din localitate vor primi cadouri consistente cu dulciuri, urmând să îi mulțumească Moșului cu cântecele și poezii. De asemenea, Moș Crăciun se pregătește să treacă pe la fiecare casă pentru a lăsa cadouri tuturor familiilor din localitățile Crucea, Gălbiori, Băltăgești, Stupina, Crișan, Siriu, darurile constând în produse alimentare.

Tot ca un cadou de sărbători, primarul Gheorghe Frigioi speră ca în curând să înceapă lucrările pentru extinderea și modernizarea liceului din localitate. Asta după ce a fost aprobat un proiect pe fonduri europene depus în urmă cu cinci ani pentru modernizarea Liceului Tehnologic Crucea.

"Am reușit să obținem finanțare pentru construirea unei extinderi a actualei clădiri a liceului cu încă patru săli, ceea ce va conduce la o mai bună desfășurare a orelor de curs. Proiectul, cel mai probabil, va demara anul viitor. Până atunci, însă, noi realizăm în mod constant reparații și igienizări pentru ca activitatea și condițiile de studiu pentru elevi să fie cât mai bune", a mai afirmat primarul Gheorghe Frigioi.

În Liceul Tehnologic Crucea învață 520 de elevi de pe raza comunei Crucea, respectiv localitățile Crucea, Gălbiori, Băltăgești, Stupina, Crișan, Siriu, pe trei cicluri de învățământ primar, gimnazial, liceal - Filiera tehnologică - profilul Resurse naturale și protecția mediului.

Prin inaugurarea viitoarei construcții, elevii vor beneficia de laboratoare separate pentru informatică, tehnologie agri-colă și fizică, chimie, biologie.

Investiții în rețeaua de apă

și canalizare

Comuna Crucea își continuă dezvoltarea, asigurarea condițiilor civilizate de trai localnicilor fiind printre principalele priorități ale administrației locale. În momentul de față, în comună se află în derulare ample proiecte de investiții în alimentarea cu apă și canalizare.

Astfel, în satele Stupina și Gălbiori se află în execuție lucrări pentru introducerea rețelei de alimentare cu apă, în timp ce în Crucea se lucrează la introducerea canalizării.

Proiectul este unul mai vechi, însă firma care a câștigat inițial licitația a intrat în faliment, așa că toată procedura privind achizițiile publice a fost reluată de la zero.

"Din păcate, a fost problema cu firma constructoare care a dat faliment și a trebuit să refacem licitația. Acum le-am predat amplasamentul și s-au început deja lucrările", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

Conform devizului general aprobat, valoarea estimată pentru contractul de lucrări este de 8,7 milioane lei, fără TVA. Această valoare include cheltuielile diverse și neprevăzute 5,5%, adică în jur de 450.000 lei fără TVA. Lucrările de execuție care fac obiectul contractului: Sistem de alimentare cu apă potabilă în localitatea Stupina (lungime rețea 8.800 m); Sistem de alimentare cu apă potabilă în localitatea Gălbiori (lungime rețea 8.450 m); Canalizare menajeră în localitatea Crucea (lungime rețea 5.500 m; 2 stații de epurare biologică). Câștigătoarea licitației pentru execuția lucrărilor a fost firma Concivic din Slobozia, cu o ofertă de 4 milioane lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5417 secunde