Comuna Agigea are, începând de ieri, serviciu local de evidență a persoanelor

4150
Administrația publică locală din Agigea a inaugurat, ieri dimineață, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din comună, proiect demarat, potrivit declarațiilor primarului Cristian Cîrjaliu, în urmă cu aproximativ patru luni și a cărui valoare ajunge la aproape 30.000 lei, bani alocați din bugetul local. Proiectul are o valoare deosebită pentru cetățenii din comuna constănțeană deoarece, așa cum susține gospodarul-șef, procedura prin care aceștia își făceau sau înnoiau cărțile de identitate a fost simplificată prin faptul că nu mai trebuie să se deplaseze până la Techirghiol, așa cum se întâmpla până în prezent.
Menționând că serviciul de evidență a persoanelor "este puțin mai complex decât ar crede unii", primarul Cîrjaliu a explicat că pregătirea personalului necesar structurii din cadrul administrației locale a demarat în urmă cu patru luni, dar și că aparatura folosită este una performantă. În același context, primarul comunei a remarcat și că toată baza de date privind cărțile de identitate ale locuitorilor din Agigea a fost preluată de la serviciul de evidență a persoanelor din Techirghiol. Totodată, șeful serviciului nou înființat va fi secretarul comunei, jurista Ancuța Mihail.
Precizăm că proiectul privind modificarea arondării actuale a unităților administrativ-teritoriale deservite de Serviciul Public Comu-nitar Local de Evidență a Persoanelor Techirghiol prin înființarea unui nou Serviciu Public de acest gen în Agigea a fost adoptat în ședința Consiliului Județean Constanța din 17 februarie 2010.
La evenimentul de ieri au luat parte, alături de Cîrjaliu, viceprimarul comunei, Dan Chiru, consilieri locali, preotul paroh al localității, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristian Darie. Cu această ocazie, primarul a prezentat și stema comunei, simbolizând un pod, stemă care, de acum înainte, va fi prezentă pe toate documentele emise de administrația publică locală Agigea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2701 secunde