Comisia juridică: Raport de admitere la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse

142
Comisia juridică: Raport de admitere la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse - nicolaeap374xzj0u-1494240012.jpg

Articole de la același autor

Comisia juridică din Senat a decis luni întocmirea unui raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.


În favoarea raportului au votat 5 senatori (PSD și UDMR) și 4 au fost împotrivă (PNL și USR).


Potrivit președintelui Comisiei juridice, Șerban Nicolae, 1.032 de persoane ar urma să iasă din închisoare dacă se aplică proiectul în actuala formă votată de senatorii juriști.


"ANP ne comunică următoarele: 1.022 de persoane ar urma să beneficieze de grațiere, potrivit articolului 1, alineatul 1. Dintre acestea, 433 de persoane condamnate la pedeapsa închisorii ar beneficia de grațiere în întregime. Deci persoane care să iasă în 48 de ore de la data intrării în vigoare a legii ar fi 433 la momentul acesta și 589 ar avea pedeapsa redusă cu trei ani. Sunt convins că depopularea închisorilor va fi considerată de CEDO suficientă. Femei însărcinate — nu au fost identificate persoane care să se încadreze în toate aceste condiții, să fie femei însărcinate care să nu fie condamnate pentru infracțiuni exceptate. Deci, cu alte cuvinte, nicio femeie însărcinată nu ar urma să beneficieze de grațiere, dintre cele care se află astăzi în penitenciar. Persoane cu vârsta de peste 60 de ani, niciuna. Persoane care au peste 70 de ani și ar urma să fie grațiate — una", a explicat Șerban Nicolae, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, celor 1.022 de condamnați care ar fi eliberați din penitenciar li se adăugă 9 minori și persoana de peste 70 de ani care ar urma să fie grațiată, în total 1.032 de persoane.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9936 secunde