Comisia juridică a Camerei Deputaților reia discuțiile în cazul Ridzi peste două săptămâni

186
Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au decis ieri ca discuțiile pe marginea cazului fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, să fie amânate cu două săptămâni, pentru a putea primi materialele necesare, dar și pentru a le studia.
Astfel, președintele Comisiei, Daniel Buda, a afirmat că membrii Comisiei așteaptă diverse materiale pentru a le studia, între care și unele de la Comisia specială de anchetă deschisă în cazul Ridzi, precum și dosarul deschis de DNA în acest caz.
Totodată, el a mai precizat că în timpul discuțiilor de marți ale deputaților, s-a ridicat problema dacă juriștii Camerei se pot pronunța în cazul unei eventuale fapte de delapidare, așa cum apare în concluziile Comisiei de anchetă Ridzi, în condițiile în care s-a dat deja un vot în Parlament în ce privește urmărirea penală.
"S-a pus în discuție la un moment dat dacă noi ne putem pronunța sau nu pe această faptă, în condițiile în care a fost deja un aviz dat al Camerei Deputaților pe începerea urmăririi penale(...) A fost o discuție în ce măsură este nevoie de un nou aviz pentru delapidare, în condițiile în care potrivit articolului 74 din regulament se spune că ori de câte ori o anchetă, o faptă sau o activitate face obiectul unei anchete judiciare, se suspendă orice activitate a acestei comisii de anchetă", a mai spus Buda.
De asemenea, Buda a precizat că intenționează să o informeze și pe fostul ministru Monica Iacob-Ridzi referitor la această ședință, în vederea unei even-tuale participări a acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5344 secunde