Comisia de etică a ARD a dat aviz negativ pentru 32 de candidați, 12 fiind înlocuiți

169

Comisia de etică a ARD a analizat până acum, pe baza criteriilor de integritate, 476 de candidaturi, dând aviz negativ pentru 32 de candidați, iar dintre aceștia 12 au fost înlocuiți, informează printr-un comunicat Monica Macovei.
Câteva contestații sunt în acest moment pe rol.


"Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informațiilor transmise de candidați și prin verificări la Registrul Comerțului, pe site-urile oficiale de licitații și ale instituțiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicărilor oficiale și documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenției de Integritate, ale parchetelor și în baza de date a Portalului instanțelor de judecată. Comisia de etică va face publice rezultatele evaluărilor la finalul verificării tuturor candidaților de la care a primit dosare complete", mai transmite eurodeputata.


Comisia este alcătuită din câte un reprezentant al PDL, PNȚCD, FC și PNR, plus președintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru având drept la un singur vot.


Monica Macovei le-a recomandat liderilor Alianței să țină cont, în finalizarea listei cu candidații ARD, de deciziile luate prin vot în Comisie și le-a solicitat să transmită urgent Comisiei dosarele complete pentru candidații pentru care nu au trimis și pentru cei pe care decid să îi înlocuiască.


"Nominalizarea candidaților Alianței România Dreaptă a fost o decizie politică a partidelor din Alianță, iar decizia finală de includere pe listă cade în responsabilitatea acestora", a mai spus Monica Macovei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde