"Înțeleptul satului" și "stimabilul"

Claudiu Palaz și Gigi Chiru își dau palme

1701
8

Articole de la același autor

Deși, în urmă cu câteva luni, prefectul Claudiu Palaz și președintele organizației județene a PDL, Cristian Gigi Chiru, anunțau că au făcut pace și că sunt dispuși să colaboreze, acum, la sfârșitul lui 2011 și aproape început de an electoral, județul Constanța pare să fie neîncăpător pentru cele două personalități, mai mult sau mai puțin politice.

Istoricul relației dintre Claudiu Palaz și Cristian Gigi Chiru este binecunoscut. Ba se pupă, ba se ceartă, ba nu-și mai vorbesc. De ceva vreme încoace, au ajuns la stadiul în care ai zice că ambii poartă ochelari de cal, adică participă la evenimente împreună, stau alături, dar se ignoră cu desăvârșire, preferând să-și spună ofurile prin comunicate de presă, blog-uri și drepturi la replică.
Ultima confruntare de acest timp a început ca urmare a unui text apărut pe pagina personală de internet a prefectului Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a publicat un material în care vorbește despre un "personaj", care, în opinia sa, îl plagiază și la vorbă, și la port.
"De când a ieșit în spațiul public, îmi copiază pașii, începând de la formele de promovare a imaginii și continuând cu acțiunile pe care le întreprind și care au un mare impact mediatic", spune prefectul cu privire la "personajul" amintit.
Palaz continuă prin a exemplifica cum "stimabilul", al cărui nume nu-l menționează nici măcar o singură dată, i-a urmat pașii în lupta pentru salvarea Cazinoului și în cea împotriva etnobotanicelor. În final, acesta îi amintește "adrisantului" că "nu poate deveni premiant și să ia coroniță cel care se bazează pe copiat".

"Stimabilul" îi dă replica "înțeleptului satului"
Răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat, iar președintele PDL Constanța, ținta vizibilă a acestor atacuri, i-a scris prefectului într-un comunicat de tip drept la replică, intitulat simbolic "Răspuns pentru «înțeleptul satului»". Deși, începe prin a-l situa pe Palaz "la limita dintre perfect și ridicol" și îl numește "un personaj teribilist al județului", liderul PDL revine, ulterior, la sentimente mai bune și face apel la înțelegere și respect. În plus, acesta îi reamintește prefectului că i-a asigurat sprijin dacă se va decide să "facă un anumit" pas, cu referire directă la eventuala candidatură la Consiliul Județean, despre care Palaz nu vorbește decât dacă este întrebat.
"Să nu uite înțeleptul satului că l-am asigurat de sprijinul meu în cazul în care se va hotărî să facă un anumit pas, ceea ce dovedește că sunt generos în privința lui, prin urmare mă așteptam nu neapărat să ne iubim, dar măcar să existe decență și bun simț din ambele sensuri. Închei mesajul făcând apel la înțelepciunea pe care pretinde că o are, cerându-i să facem front comun în rezolvarea problemelor comunității, pentru că doar așa putem dovedi că suntem mai buni ca adversarii noștri", afirmă
Chiru.
Referitor la acuzele de plagiat, Chiru menționează că dorința a fost să ajute și să se implice în cele două "războaie" din simpla convingere că unde-s mulți puterea crește. În plus, democrat liberalul îi precizează prefectului că panourile sale au fost primele, dar spune că este dispus să accepte că Palaz a avut întâietate la etnobotanice.

În tot acest joc al coronițelor, premianților, plagiatorilor și copiștilor, Constanța rămâne condusă de cei împotriva cărora cei doi ar trebui să-și canalizeze eforturile. Le reamintim că duetul Nicușor-Mazăre nu dă nicicum semne de dezbinare, iar constănțenii au nevoie de o alternativă reală la alegerile din 2012, alternativă care nu se poate crea decât prin toleranță și disponibilitate de colaborare.



Comentează știrea

VOTANT IMPOSIBIL
15 noiembrie 2011
PAREREA MEA

EU CRED CA SUNT PERSOANE TOTAL DIFERITE CA EDUCATIE,EXPERIENTA ,PREGATIRE PROFESIONALA SI NU IN ULTIMUL RAND MORALITATE. PREFECTUL NU ARE CU CINE SA FACA ECHIPA ,JIJI FIIND UN TIP OBSCUR,FARA VELEITATI DE LIDER,CARE NU INSPIRA INCREDERE ,NEEDUCAT. A DISTRUS CU CONSTANTIN PDL-UL

cicu t
15 noiembrie 2011
pe cine dracu mai intereseaza pdl? Mai mult de 5% nu ia la alegeri

pdl mai mult de 5% nu ia la alegerile din 2012. Un partid de rahat care va ajunge la groapa de gunoi a istoriei pt tot raul facut poporului roman! Asa ca nu intereseaza pe nimeni ce se intampla in pdl.

Andreea Radu
15 noiembrie 2011
Nici nu se compara

Alexandra, e cam mult sa-l asezi pe Chiru alaturi de Palaz printre personalitatile Constantei. E cam mare diferenta dintre ei ca sa suporte termen de comparatie. Si asta ar trebui s-o stie si Chiru, daca vrea sa supravietuiasca politic.

gore
15 noiembrie 2011
caracterizare

doi caraghiosi veleitari,unul fiu de puscarias altul analfabet hotoman de masini.pdl moare daca merge pe mana lor.

Miruna
15 noiembrie 2011
halal alternativa ....pai avem nevoie de ceva agreabil,solid si competent la hidosenia mazare,nu un semirrom si un machedon care se cearta pe ''halca si ciolanul '' pe care il poseda acum mazare si co

pen'ca la ce fascinatie exercita legumade la primarie, mazare,asupra unor pensionari doar dandu-le circ cu pachete si orez ,avand in vedere ca astia merg si voteaza ca fanaticii=)))plus imbecilii si pomanagiii carora le plac circul,sambadromul,minciunile demagogice ale lui mazare,samd iar restul constantenilor nu ies la vot....mi-e ca mai urmeaza inca 4 ani de teroare si jaf mazarist daca ne prezentam cu asemenea alternative;eu cred ca ar fi necesar sa candideze cineva independent,profesionist si curajos..chiar nu se gaseste nimeni???,doar suntem un oras mare...chiar daca a scazut populatia tot suntem vreo 290 000 -300 000 oameni..sa fie oare maj.constantenilor rame si viermi lasi ??

Are dreptate
15 noiembrie 2011
Îmi place de Chiru

Bine mai Chirule in sfârșit ieși din anonimat si îți iei in serios rolul de candidat si vei fi primar in 2012 daca o tii tot așa

Constantean
15 noiembrie 2011
Halal candidati

Asa s-au inteles de bine si Dutu PD cu Hasotti PNL in 2004 ca sa-si imparta in doua voturile, iar Mazare a castigat din primul tur. Deja miroase a teatru ieftin intre doi circari platiti sa atraga dispretul votantilor onesti ca sa stea acasa, iar imbuibatii cu ulei si zahar sa decida nu atat primarul, cat mai ales consilierii.

Andreea
8 mai 2012
Chiru

Chiru trebuie sa castige alegerile!!! Avem nevoie de o schimbare! In sfarsit, un om care poate candida impotriva lui Mazare. Este schimbarea pe care o asteptam, cu totii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde