Claudiu Palaz, candidat la Primăria Constanța: „Eu vin cu lucruri concrete în administrație”

2422

Articole de la același autor

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, s-a aflat vineri la Constanţa pentru a-i susţine pe candidaţii partidului la alegerile locale. Pe lângă cei doi candidaţi, Claudiu Palaz, pentru funcţia de primar al Constanţei şi Ioana Reşit, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la întâlnire au participat şi candidaţi pentru primăriile din judeţ dar şi pentru consiliile locale şi judeţene.

Evenimentul a avut loc lângă Pavilionul Expoziţional, pe sapţiul verde amenajat de Claudiu Palaz în calitate vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanța.

„Mă mândresc cu acest loc şi aşa vreau să arate toată Constanţa dacă ies primar”, a dorit să precizeze candidatul PMP la Primăria Constanţa.



La rândul lui, președintele PMP europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre demersurile pe care le-a făcut în Parlament, pentru două propuneri legislative: revenirea la alegerea din două tururi a primarilor şi transparenţa în administraţie.

„PMP vrea să se valideze în ochii cetăţenilor prin fapte, nu prin lozinci. În urmă cu zece ani, zece milioane de români au ieşit la un Referendum prin care au spus, vrem 300 de parlamentari nu 500. Nici un partid politic nu a dorit să pună în aplicare această solicitare. Suntem singurul partid politic care ne-am zbătut să fie recreionat întregul sistem de reprezentare în Parlament. Suntem singurul partid care are ca obiectiv de ţară reîntregirea ei”, a spus Eugen Tomac.

El a îndemnat candidaţii PMP să aibă mai multă încredere în ei şi să înceapă să aibă comportament de partid mare, şi, să se bată cu toată forţa pentru şansa lor. Eugen Tomac, a mai adăugat că: „asistăm la o chestie incredibilă, parcă este competiţie sportivă şi nu campanie electorală. Fug toţi de dezbateri. Veniţi şi dezbateţi cu Palaz că vă explică cum este cu prezentul şi cu viitorul.”

Ioana Reșit: „Pentru a repara o țară este nevoie de educație!”

Prezentă la eveniment, Ioana Reşit, candidatul PMP la şefia Consiliului Judeţean Constanța, a spus că: „pentru a repara o ţară este nevoie de educaţie”. Ioana Reşit este de profesie profesor, este căsătorită şi are un copil. Recunoaşte că nu are experienţă politică dar că „se va implica şi va face totul cu maximă seriozitate”, a spus aceasta.

„În programul PMP pentru Consiliul Judeţean educaţia este prioritară. Iar în urma discuţiilor cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor am identificat obiective comune care corespund atât atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean cât şi ale primarului. Voi demara proiecte şi acţiuni menite să scadă abandonul şcolar pe raza localităţilor. Voi sprijini proiecte ale şcolilor, elevilor, profesorilor, părinţilor şi ale organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul educaţiei. Voi finanţa proiecte de practică şcolară şi proiecte care au legătură cu relaţia şcoală-mediul de afaceri şi integrarea tinerilor pe piaţa muncii”, a subliniat Ioana Reşit.



„Aveti doi prieteni: legea şi votul”

Claudiu Palaz, candidatul PMP la Primăria Constanţei a trecut în revistă realizările în calitate de „om de administraţie” după cum s-a caracterizat. Printre altele, el a spus că îşi doreşte o dezbatere electorală reală cu contracandidaţii pentru că, spune acesta, „este singurul care poate arăta lucrurile pe care le-a făcut. Capidava este proiectul meu de suflet. Este cea mai frumoasă cetate reabilitată din Dobrogea. Celălalt proiect, care este aproape finalizat este Teatrul de vară din Mamaia, proiect aflat în faza de desemnare a executantului lucrării. Am obţinut de la OSIM marca înregistrată a „Festivalului Mamaia”, şi sper, ca de la anul să se reia. Azi am depus proiectul de hotărâre prin care să fie preluată pasarela regală din Mamaia de către Consiliul Judeţean şi redarea ei circuitului turistic. Am soluţia tehnică şi ştiu cum trebuie făcut”, a precizat Claudiu Palaz.

În plus, a adăugat că, în calitate de primar vrea un oraş verde şi fără noxe. „Scoaterea curselor intrejudeţene din oraş este o soluţie pentru a micşora cantitatea de noxe şi crearea unor capete de linie la intrare în judeţ, prin construirea de autogări”, a mai spus Palaz.

Sănătatea este un alt punct forte pentru candidatul PMP la Primăria Constanţa. A arătat că se pot duce la bun sfârşit proiecte în care nimeni nu credea. Reabilitatea Policlinicii 2 prin punerea în funcţiune a aparaturii medicale de ultimă generaţie, nefolosită şi abandonată și înfiinţarea clinicii de reumatologie, reabilitarea clădirii în care-şi desfăşoară activitatea serviciul de medicină legală, sunt alte proiecte realizate de palaz în calitate de om al administrației din Constanța.

„Contracandidaţii mei au în program proiecte care sunt irealizabile. Proiecte fantasmagorice care sunt bune doar ca imagine. Eu vin cu lucruri concrete”, a mai adăugat Palaz.



La finalul întâlnirii, preşedintele PMP Constanţa le-a adresat un îndemn colegilor de partid: „Nu faceţi nicio înţelegere cu nimeni. Ţineţi minte, până nu obţineţi voturi pe masă, nimeni nu vă bagă în seamă. Politica se face prin voturi. Aveţi doi prieteni: legea şi votul”, a subliniat Claudiu Palaz.

(Comandat de Partidul Mişcarea Populară Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200020)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5927 secunde