CJC vrea să se asocieze cu bulgarii împotriva țânțarilor

413
CJC vrea să se asocieze cu bulgarii împotriva țânțarilor - 85837c77b7e43da5acd2976e4c8ed83a.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța (CJC) se întrunește miercuri într-o nouă ședință ordinară, aleșii urmând să dezbată un alt proiect interesant de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria.
Obiectivul general al acestuia constă în dezvoltarea unui sistem comun de management al mediului în vederea creșterii calității vieții, protejării biodiversității și utilizării durabile a potențialului turistic în regiunea Constanța - Shabla.
Concret, este vorba despre realizarea unei colaborări între autoritățile publice locale din zona transfrontalieră Constanța - Shabla pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnici ecologice pentru controlul populațiilor de țânțari.
Printre activitățile principale pentru care se va solicita finanțare nerambursabilă se numără înființarea Rețelei transfrontaliere a autorităților publice locale pentru gestionarea comună a problemelor de mediu prin controlul populațiilor de țânțari, elaborarea studiului specificațiilor biologice ale țânțarilor din zona transfrontalieră Constanța-Shabla și realizarea cartografierii zonelor de dezvoltare a populațiilor de țânțari. În plus, dacă această inițiativă se va concretiza, autoritățile vor achiziționa bunuri și echipamente necesare implementării sistemului de management al mediului prin controlul populațiilor de țânțari.
De asemenea, potrivit planului cuprins în proiectul de hotărâre, se vor realiza două sesiuni de training (una științifică și una practică) în domeniul tehnicilor ecologice de combatere a țânțarilor. În cadrul acestor sesiuni va fi instruit personalul din cadrul Compartimentelor de Control al populațiilor de țânțari, se va aplica tratamentul antilarvar în zonele identificate și se va organiza un workshop comun româno-bulgar de diseminare a rezultatelor acțiunilor realizate prin proiect.
Bugetul maxim ce poate fi solicitat este de 6.000.000 de euro, solicitantul fiind obligat să asigure cofinanțarea locală de minim 2,18% din bugetul total al unei aplicații.
"Stabilirea exactă a procentelor de finanțare, respectiv de cofinanțare vor fi cunoscute după evaluarea aplicației conform procedurilor din Ghidul Solicitantului de finanțare nerambursabilă pentru soli-citarea de propuneri de proiecte din cadrul Programul Phare CBC 2006 România-Bulgaria", se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7428 secunde