CJC a făcut plângeri penale la 17 angajați ai RAJDP

554

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au formulat plângeri penale pe numele a 17 persoane angajate la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța, acestea fiind acuzate de furt de combustibil și din carierele de piatră.

Deficiențele la această instituție subordonată CJC au fost descoperite de noua conducere.

Pe de altă parte, în urma mai multor controale, s-a stabilit că cel care fusese numit administrator special, în speță Virgil Stan, nu și-ar fi îndeplinit obligațiile, astfel că acesta a fost înlocuit cu consilierul județean Lucian Lungoci.

În altă ordine de idei, cu toate că Virgil Stan ar fi trebuit să fie prezent la ședința CJC pentru a prezenta raportul de activitate în calitate de administrator special al RAJDP, acesta nu și-a făcut simțită prezența.

Amintim că RAJDP Constanța a intrat în insolvență în decembrie 2015. Cererea a fost acceptată de Tribunalul Constanța, în ședința din 29 decembrie. Administrator special a fost numit Virgil Stan, la începutul lui 2016, în urma unei hotărâri de Consiliu Județean.

Problemele la RAJDP au început în momentul în care fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, și directorul RAJDP, Adrian Gâmbuțeanu, alături de alte 17 persoane, au fost trimise în judecată, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste un milion de lei în dauna statului român.

Noua conducere a CJC își dorește ca regia să nu fie desființată, ci, din contră, speră că va rentabiliza RAJDP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7746 secunde