După ce l-a amendat de două ori

Chiru îl dă în judecată pe Nicușor pentru autorizația de la Cogealac

2583
Chiru îl dă în judecată pe Nicușor pentru autorizația de la Cogealac - 3059569fef80027b8fed7f87b5bb2eaf.jpg
Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța a dat în judecată, luni, Consiliul Județean Constanța pentru eliberarea autorizației de construire de la Cogealac. ISC cere astfel anularea autorizației.
Toată povestea a început în luna iulie a acestui an, când Primăria Cogealac a trimis o solicitare la ISC în care se cerea verificarea legalității emiterii autorizației de construire nr. 44/15.07.2010, eliberată de către Consiliul Județean Constanța. Primăria menționa că nu a primit și nici nu a eliberat documente de urbanism, premergătoare emiterii vreunei autorizații de construire pentru parcul eolian care se ridică în localitate. Cu toate acestea, CJC a eliberat autorizația de construire deși nu îi intra în atribuțiuni.
Drept urmare, în data de 22 iulie, ISC informează Prefectura Constanța asupra nelegalităților care au stat la baza eliberării autorizației, cerând, totodată, anularea ei și oprirea executării lucrărilor.
Pe 16 august, ISC efectuează un control la Consiliul Județean Constanța privind verificarea legalității autorizației de construire nr.44, însă CJC refuză să pună la dispoziție documentele necesare. Drept urmare, ISC îl amendează pe Nicușor Constantinescu, pentru obstrucționarea controlului. În aceeași zi, Inspectoratul de Stat verifică și dosarul de autorizare aflat în posesia investitorului, unde constată o listă lungă de neconformități. Astfel, ISC aplică o nouă amendă șefului CJC, pentru emiterea unei autorizații cu nerespectarea prevederilor legale și, solicită acestuia revocarea actului administrativ emis. Totodată, ISC dispune investitorului oprirea lucrărilor de construcție, până la clarificarea în instanța de contencios a aspectelor de neconformitate constatate.
Pentru că solicitările repetate și amenzile nu au avut niciun efect, în data de 18 octombrie 2010, Inspectoratul Teritorial în Construcții a chemat în judecată Consiliul Județean Constanța, în vederea constatării nelegalității actului administrativ și anularea autorizației de construire nr. 44.
"Toate acțiunile Inspectoratului vizează respectarea legalității în domeniul emiterii autorizațiilor de construire, iar pe zona Cogealac-Fântânele mai sunt în curs de verificare încă șase autorizații de Construire. Pentru una din ele controlul s-a încheiat, solicitându-se emitentului revocarea autorizației de construire, considerând că aceasta este nelegal emisă.
Cu siguranță, ITC va solicita anularea și altor autorizații de construire, dacă acestea se vor dovedi a fi emise cu nerespectarea legii", a declarat Gigi Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1039 secunde