Consilierii județeni au decis!

Centru pentru bolnavii de Alzheimer, construit la Agigea cu fonduri europene

3939
1
Centru pentru bolnavii de Alzheimer, construit la Agigea cu fonduri europene - sedintaconsiliuljudetean45-1441296442.jpg

Articole de la același autor

Un centru de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer va fi construit cu fonduri europene prin extinderea actualei Unități de Asistență Medico - Socială din Agigea, investiție a cărei valoare totală depășește 1,5 milioane de euro. Proiectul este pus în practică de Consiliul Județean Constanța.

Consilierii județeni au aprobat, la ultima ședință, hotărârea ce viza modificările legate de bugetul și cheltuielile aferente implementării proiectului. Mai exact, reprezentanții CJC au aprobat toate cheltuielile ce-i revin instituției, respectiv plata a 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la per-soanele în vârstă. Potrivit medicilor, bolnavul se confruntă cu tulburări de memorie semnificativă, tulburări de vorbire și, mai grav, bolnavul uită anumite lucruri, nu mai recunoaște obiecte sau persoane și se află în incapacitatea de a mai lua singur de-cizii. Drept urmare, pacientul suferind de această boală necesită, în perma-nență, supraveghere, suport psiholo-gic și comportamental.

Reprezentanții CJC spun că, prin punerea în practică a acestui proiect în județul Constanța, pacienții cu Alzheimer vor avea șansa să primească îngrijiri de specialitate în prima unitate sanitară ce va avea această destinație din România, singurele centre existente până acum fiind cele particulare.

Noul centru va avea 91 de locuri și va funcționa ca centru rezidențial pentru 66 de bolnavi și ca centru de zi pentru 25 de bolnavi. În faza de executare a proiectului se vor crea 65 de locuri de muncă, urmând ca în centru să lucreze 61 de asistenți medicali, infirmiere, medici și personal administrativ.

"Prin implementarea proiectului, se urmărește ca procentul de populație afectată de boala Alzheimer, indicat de studiile în domeniu de până la 5% din populația de peste 60 de ani, să beneficieze de o oportunitate de tratare specializată, inexistentă în acest moment. Extinderea UMAS Agigea prin înființarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer vizează accesarea de fonduri pentru asigurarea asistenței medicale și sociale pentru persoanele afectate de boala Alzheimer cu evoluție progresivă prin tratament medicamentos, consilie-rea bolnavului și familiei sub supraveghere de specialitate și în mediu adecvat", se spune în expunerea de motive.

v v v

În prezent, UAMS Agigea funcționează în cadrul unui pavilion D+P+1 cu o suprafață construită de 440 mp, cu destinația principală de centru rezidențial pentru bolnavi cu diverse afecțiuni psihice și deține un sediu ad-ministrativ pe o suprafață de 76 mp. Prin proiect, se propune extinderea structurii existente a UAMS Agigea cu un corp nou printr-un corp de legătură și mansardarea construcției existente. Cele două corpuri vor fi unite printr-o terasă circulabilă. 

Comentează știrea

Cosmin
4 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Rocadă de consilieri în CJ Constanța
Pagina a fost generata in 0.4212 secunde