Cel mai nou și modern cămin pentru bătrâni, în comuna Crucea

Duminică, 25 August 2013, 14:28
2766
În câteva săptămâni, în comuna Crucea, își va deschide porțile cel mai modern și nou cămin de bătrâni din județul Constanța. Investiția a fost realizată de primăria Crucea cu fonduri europene nerambursabile din dorința de a le oferi o viață liniștită bătrânilor din comună și satele aferente, care nu mai au sprijin de la rude și nici posibilități materiale.

Ca orice comunitate care se respectă și are grijă de bătrânii ei, și administrația locală din Crucea a investit în această categorie socială. Astfel, în satul Stupina a fost construit unul dintre cele mai moderne cămine de bătrâni din județul Constanța. Facilitățile și dotările sunt la standarde europene, iar în scurt timp, căminul își va primi primii oaspeți.

"Este totul nou, inclusiv cabinetul medical. Căminul este gândit exact ca un hotel de 4 stele, cu camere duble, baie în fiecare cameră, cu sistem de catering, bucătărie proprie dotată profesional. Sunt mulți bătrâni care nu mai au pe nimeni, cine să le poarte de grijă, și atunci este de datoria noastră să nu îi lăsăm singuri și neajutorați", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi. Căminul are 13 camere a câte două locuri fiecare, dotate inclusiv cu televizoare LCD, living room, spații de plimbare și recreere, centrală termică proprie, cabinet medical cu sistem de comunicare direct cu fiecare cameră. Până în toamnă, împrejurul căminului va fi construit un mic părculeț, cu alei de promenadă, băncuțe, lampadare. Întreaga investiție, de 2,4 milioane lei, fără TVA, este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

"Mulți copii fără părinți, dar și mai mulți părinți fără copii"

Lucrarea a fost finalizată în întregime, însă ONG-ul partener în acest proiect a avut câteva probleme cu acreditarea, astfel încât s-a amânat intrarea lui în funcțiune. Potrivit proiectului, primăria asigură toate condițiile, de la clădire până la utilități, în timp ce ONG-ul partener trebuie să asigure personalul calificat pentru desfășurarea activităților.

"Ne-am întâlnit zilele acestea cu reprezentanții ONG-ului și ne-au asigurat că lucrurile sunt pe cale să se rezolve. Am încheiat și o hârtie prin care ei se obligă ca în termen de 15 zile să-și obțină acreditarea pentru a da drumul la treabă. Trebuie să selectăm personalul, să analizăm cazurile sociale pentru a vedea ce bătrâni vom primi în cămin. Este interesul nostru ca acest proiect să devină funcțional cât mai repede, deoarece avem mulți bătrâni care se află în situații delicate. Din păcate, sunt foarte mulți copii fără părinți, dar și mai mulți părinți fără copii. Iar tristețea și problemele sunt cel puțin la fel de mari. De aceea, trebuie să îi primim cât mai repede în acest cămin, unde vor avea parte de toată grija și atenția pe care o merită", ne-a mai declarat primarul localității Crucea, Gheorghe Frigioi.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1767 secunde