Cel mai nou și modern cămin pentru bătrâni, în comuna Crucea

2984
5

Articole de la același autor

În câteva săptămâni, în comuna Crucea, își va deschide porțile cel mai modern și nou cămin de bătrâni din județul Constanța. Investiția a fost realizată de primăria Crucea cu fonduri europene nerambursabile din dorința de a le oferi o viață liniștită bătrânilor din comună și satele aferente, care nu mai au sprijin de la rude și nici posibilități materiale.

Ca orice comunitate care se respectă și are grijă de bătrânii ei, și administrația locală din Crucea a investit în această categorie socială. Astfel, în satul Stupina a fost construit unul dintre cele mai moderne cămine de bătrâni din județul Constanța. Facilitățile și dotările sunt la standarde europene, iar în scurt timp, căminul își va primi primii oaspeți.

"Este totul nou, inclusiv cabinetul medical. Căminul este gândit exact ca un hotel de 4 stele, cu camere duble, baie în fiecare cameră, cu sistem de catering, bucătărie proprie dotată profesional. Sunt mulți bătrâni care nu mai au pe nimeni, cine să le poarte de grijă, și atunci este de datoria noastră să nu îi lăsăm singuri și neajutorați", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi. Căminul are 13 camere a câte două locuri fiecare, dotate inclusiv cu televizoare LCD, living room, spații de plimbare și recreere, centrală termică proprie, cabinet medical cu sistem de comunicare direct cu fiecare cameră. Până în toamnă, împrejurul căminului va fi construit un mic părculeț, cu alei de promenadă, băncuțe, lampadare. Întreaga investiție, de 2,4 milioane lei, fără TVA, este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

"Mulți copii fără părinți, dar și mai mulți părinți fără copii"

Lucrarea a fost finalizată în întregime, însă ONG-ul partener în acest proiect a avut câteva probleme cu acreditarea, astfel încât s-a amânat intrarea lui în funcțiune. Potrivit proiectului, primăria asigură toate condițiile, de la clădire până la utilități, în timp ce ONG-ul partener trebuie să asigure personalul calificat pentru desfășurarea activităților.

"Ne-am întâlnit zilele acestea cu reprezentanții ONG-ului și ne-au asigurat că lucrurile sunt pe cale să se rezolve. Am încheiat și o hârtie prin care ei se obligă ca în termen de 15 zile să-și obțină acreditarea pentru a da drumul la treabă. Trebuie să selectăm personalul, să analizăm cazurile sociale pentru a vedea ce bătrâni vom primi în cămin. Este interesul nostru ca acest proiect să devină funcțional cât mai repede, deoarece avem mulți bătrâni care se află în situații delicate. Din păcate, sunt foarte mulți copii fără părinți, dar și mai mulți părinți fără copii. Iar tristețea și problemele sunt cel puțin la fel de mari. De aceea, trebuie să îi primim cât mai repede în acest cămin, unde vor avea parte de toată grija și atenția pe care o merită", ne-a mai declarat primarul localității Crucea, Gheorghe Frigioi.

Comentează știrea

un batran!
26 august 2013
..afacere de milioane!

...asta este! O afacere de milioane pentru Primari. Mai este in Stupina un camin, in Harsova altul....nu sta nimeni in ele pentru ca trebuie sa platesti cam...1700 lei pe luna!...si cine isi permite asta?...chestia ca sunt la standarde, ca au bai, si alte chestii sunt pentru prostiii care cred ca vor fi folosite. O sa traim si o sa vedem cum sunt utilizate cladirile astea....si mai este o problema. Aceste investitii nu apar pentru ca oamenii din comune reclama asa ceva....ci pentru ca sunt firme private care aplica proiecte, le castiga si apoi cauta autoritati locale sa le aplice....evident, contra unui comision!...sa fie cinstiti primarul care este la al catelea mandat?...si sa recunoasca! Nu va face asta! Va invoca grija parinteasca a autoritatii locale pentru ...batranii satului (nu mai poate dormi nosptea de asta) ...si ca mai vrea un mandat ca trebuie sa puna burlane si sa traga apa potabila la camin....si lumea, slaba de inger, asa cum sunt cei de la Crucea, il vor alege....Apropoo! Daca Primarul acesta este asa de tare si nu mai poate de binele comunei, de ce nu repara macar Caminul Cultuzral din Crisan?....o sa trimit o poza la presa sa vada lumea grija lui pentru locuitorii comunei....

batran al comunei
13 octombrie 2013
camin de batrani stupina

Da bine pe sticla si in ziar cand invoci grija pt batrani si alte sloganuri,ca asta sunt,s-au aruncat multi bani si in renovarea caminelor culturale si sunt folosite doar la nunti botezuri si in campania electorala,(asta tot din grija preabunului primar)S-au finantat anumite proiecte,doar cele cu un comosion gras,De unde bani pt caminul din Stupina cand primaria este ingropata in datorii!? Vorbe! Suntem obisnuiti,ca domnul primar stie sa se joace cu vorbele.

miruna
13 octombrie 2013
camin stupina

Decent ar fi,sa nu mai candideze nea Frigioi,sa lase pe altcineva care trebuie sa-si renoveze vile sa-si schimbe masina si de ce nu sa aranjeze viitorul copilului!!!!! De la toate proiectele a iesit cate un comision gras,Primarul sa-si vada de batranetele lui sa stea sa manance ce a furat pana acum.Rusine!

クリスチャンルブタン 東京
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン 東京

which contain the master cylinder. When pressure is applied to the brake pedal クリスチャンルブタン 東京 http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_7.php

casio 腕時計 メンズ
5 septembrie 2014
casio 腕時計 メンズ

be prepared to replace them soon. A tire that is not designed for a certain vehicle will not have a consistent wear pattern and will have tread that breaks down quickly.|||Since 1915 casio 腕時計 メンズ http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-11.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1684 secunde