Ce vrea să afle senatorul Gigi Chiru de la ministrul Vosganian

178
1
Ce vrea să afle senatorul Gigi Chiru de la ministrul Vosganian - chirusenat21364559866-1364596227.jpg
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a catadicsit să dezvăluie sumele care vor reveni județului Constanța din suprataxarea companiilor din domeniul petrolului, gazelor naturale și energetic. 

În ședința Senatului, parlamentarul constănțean Christian Gigi Chiru, președintele PDL Constanța, i-a adresat o întrebare ministrului Vosganian, referitoare la suma repartizată județului Constanța în urma majorării taxelor. Membrul Guvernului Ponta nu a dorit să dea un răspuns, aruncând responsabilitatea pe spatele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. 

"În loc să răspundă constănțenilor, ministrul Varujan Vosganian a preferat să se ascundă în spatele primului-ministru Victor Ponta, în subordonarea căruia se află Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Nu pot interpreta tăcerea ministrului Economiei decât ca nepăsare față de constănțeni și de nevoile lor financiare. Să nu uite domnul ministru, când fuge de responsabilitate, că locuitorii județului Constanța au votat masiv USL-ul din care face parte și l-au creditat pentru guvernare", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

El a mai spus că va continua acest demers, iar săptămâna viitoare îi va adresa o întrebare, cu același subiect, președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. 

"Așa cum am precizat în numeroase rânduri, taxarea companiilor care folosesc resursele naturale din anumite zone ale României ar trebui să aducă avantaje locuitorilor din acele zone. Spre exemplu, județul Constanța deține importante resurse naturale și are un imens potențial, fiind zona în care urmează să se dezvolte numeroase activități de exploatare a resurselor și a parcurilor eoliene", a mai spus Chiru. 

Comentează știrea

make
30 martie 2013
Parlamentar

Chirule lasă-l pe Vosganian, mai bine tragel de urechi pe ministrul de interne. Siguranța cetățenilor în Romania e zero. Infractorii își fac de cap, poliția nu mai face față cu acești hoți (în special țigani) din locuințe, buticuri, firme, societăți comerciale etc. Fă ceva măi omule, inițiază o lege foarte aspră pentru hoți, propune dublarea polițiștilor pe teren și dotarea lor cu mașini. Oamenii sunt disperați (pensionari) că noapte de noapte hoții pot intra peste ei în locuință.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3555 secunde